Boli

#anxietate #stres #respiratie #depresie #miscare #hormoni #masuri #odihna #hipertensiune

Efectele stresului asupra tensiunii

Evenimentele stresante duc la cresterea brusca a tensiunii arteriale, ceea ce are un impact negativ asupra sanatatii inimii. Descopera in continuare mai multe despre legatura dintre stres si hipertensiune si care sunt recomandarile medicilor!

Hormonii stresului si hipertensiunea

Organismul uman produce o serie de hormoni atunci cand trece prin momente stresante. Acesti hormoni cresc temporar tensiunea arteriala si determina inima sa bata mult mai rapid, iar arterele de sange sa se ingusteze.

In plus, stresul favorizeaza aparitia insomniei si a altor afectiuni, precum anxietatea sau depresia. Toti acesti factori duc la aparitia hipertensiunii si a altor afectiuni cardiace.

De asemenea, daca stresul este asociat unor activitati nocive, precum fumatul si consumul in exces de alcool si de grasimi, riscul de aparitie a hipertensiunii si infarctului creste dramatic.

Hipertensiunea cauzata de stres poate avea astfel efecte dramatice asupra organismului uman, insa medicii au si o veste buna: odata cu disparitia factorilor de stres, tensiunea arteriala revine la normal.

Sfaturi de la medici pentru reducerea stresului si a hipertensiunii

Respira profund. Exercitiile frecvente de respiratie ajuta organismul sa se relaxeze, iar creierul sa se oxigeneze.

Organizeaza-ti programul. Daca programul tau zilnic este foarte aglomerat, incearca sa il simplifici. Fa liste si calendare cu activitatile importante si urgente. Descopera care sunt activitatile care necesita mult timp si cauta solutii sa le simplifici.

Fa miscare. Activitatile fizice reprezinta o metoda naturala de eliminare a stresului. Insa, inainte de a incepe orice activitate fizica, discuta cu medicul, in special daca ai fost diagnosticat cu hipertensiune. Miscarea nu numai ca reduce stresul, dar imbunatateste si activitatea cardiaca.

Odihneste-te. Lipsa somnului agraveaza afectiunile cardiace si mareste stresul. Astfel, un somn odihnitor este in multe cazuri cel mai bun medicament.

Sursa foto: [[//medical-news-information-service.com]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare