Boli

# cantitate coronavirus #coronavirus #lingurita #studiu

Cantitatea de Covid care a facut ravagii in toata lumea incape intr-o lingurita!

Tot haosul provocat de coronavirus in intreaga lume incape intr-o singura lingurita. Doar de atat a fost nevoie pentru ca o lume intreaga sa se inchida in case, sa incepa sa munceasca de acasa, sa poarte masca, sa renunte la intalnirile cu familia si prietenii, la calatorii sau alte activitati care le faceau placere si care pentru ei insemna normalul.

 

Dimensiunea reala a dezastrului Covid-19,, care a infectat peste 53 de milioane de oameni din intreaga lume incape intr-o lingurita. Potrivit cercetatorilor, insumata, cantitatea de virusi Sars-Cov-2 din intreaga lume ar incapea intr-o lingurita.

Potrivit expertilor, toti virusii insumati ar cantari doar 8 ml. Prin comparatie, intr-o lingurita incap doar 6 ml de lichid.  

"Tot haosul din lume incape intr-o lingurita. O particula de virus este minuscula, este doar un cod care distruge alte celule.", spune matematicianul Matt Parker.

Virusul Covid-19 este de un milion de ori mai mic decat o celula umana. 

Pentru a determina cantitatea totala de coronavirus din intreaga lume, Parker a pornit de la o estimare a numarului de celule din fiecare pacient care a contractat virusul, facuta pe baza incarcaturii virale regasita in probele recoltate, si a cercetarilor publicate in revista medicala The Lancet. 

Pornind de la o estimare de 300.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus pe zi, in intreaga lume, si presupunand ca fiecare persoana a fost infectata timp de 14 zile, Parker a calculat numarul de purtatori ai virusului.

Inmultind cifrele, matematicianul a estimat ca, in prezent, exista undeva la 3,3 milioane de miliarde de celule Covid-19 in populatie, scrie realitatea.net. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare