Boli

#sanatate #tehnologie #cancer de colon #cancer de san #cancer

Cancerul va fi depistat in doar 12 minute

Cea mai noua descoperire medicale in privinta depistarii cancerului consta intr-un dispozitiv care este capabil sa detecteze cancerul si infectiile virale in numai 12 minute. Aparatul, numit VensorNTU, s-a dovedit extrem de sensibil si precis in detectarea bolilor hepatice, pulmonare, a cancerului de col uterin , dar si a altor boli asemanatoare.


Aparatul a fost testat in mod continuu pe parcursul unui an de zile, iar rezultatele par sa fie promitatoare. Dispozitivul a dat dovada de o precizie extraordinara si el utilizeaza o tehnologie electronica de detectare a anticorpilor. In plus, acest aparat va putea fi utilizat la domiciliu, fara sa fie necesar ca pacientul sa se deplaseze pana la cabinetul medicului.


Creatorii aparatului au declarat ca in curand, aparatul care detecteaza cancerul in numai 12 minute va fi un lucru comun, la care oricine va avea acces, asemenea telefonului mobil.  Oamenii de stiinta de la Universitatea Nationala din Taiwan (cei care au inventat aparatul) au transferat deja tehnologia aferenta crearii dispozitivului catre sectorul privat taiwanez care se va ocupa de producerea si comercializarea acestuia.


O romanca a inventat un aparat asemanator


In cursul anului trecut, o romanca a inventat un dispozitiv asemanator, care poate detecta prezenta celulelor canceroase in organism in numai 6 minute. Aparatul este productie 100% romaneasca, iar inventatoarea, pe numele sau Raluca Ioana van Staden, sustine ca acest dispozitiv poate detecta tipul de cancer, dar si cantitatea in care biomarkerul se regaseste in sange in aceeasi analiza cu o precizie de 98%.  Inventatoare a vandut tehnologia aparatului celor de la MBTelecom, firma care se va ocupa de producerea si comercializarea aparatului.


Producatorii sunt optimisti in ceea ce priveste pretul aparatului si sunt de parere ca senzorul in sine va costa sub un euro si declara ca acesta va putea fi reutilizabil, ceea ce inseamna ca pretul final va fi unul foarte mic.


Dispozitivul final va fi produs si testat in Romania, iar imediat dupa productie, el va fi disponibil in toate insitutele de oncologie .


Inventatoarea sustine ca desi in acest moment dispozitivul poate depista doar patru tipuri de cancer (ovare, san, prostata si gastrointestinal), urmeaza ca aparatul sa fie imbunatatit astfel incat poate descoperi si alte tipuri de cancer cum ar fi tuerculoza sau HIV.


Pana acum, cancerul se putea depista abia dupa o serie de analize de sange si o perioada foarte lunga de asteptare. 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare