Boli

#prevenire cancer #aspirina #cancer #beneficii aspirina

Cancerul poate fi prevenit cu ajutorul aspirinei

Un medicament atat de banal precum aspirina pare sa aiba puterea de a preveni si infrunta o boala atat de crancena precum cancerul. Acesta este rezultatul ultimelor teste realizate de oamenii de stiinta din America, rezultat publicat in revista Nature Reviews Clinical Oncology.

In general medicii recomanda pacientilor sa ia cate o aspirina in fiecare zi pentru a preveni problemele de inima, dar si accidentele vasculare cerebrale care sunt din ce in ce mai frecvente in ultimii ani.

In luna martie 2012 a fost publicat un studiu care demonstra ca acidul acetilsalicilic este suficient de puternic incat sa previna imbolnavirea cu cancer. Si mai mult decat atat, o aspirina pe zi poate reduce considerabil numarul celulelor conceroase in cazul bolnavilor.

Medicii au facut cercetari multiple asupra celor care au luat in fiecare zi cate o aspirina, comparativ cu cei care nu au urmat acelasi tratament, iar rezultatele au fost remarcabile: persoanele care iau cate o doza de 75 de mg de aspirina zilnic, reduc considerabil incidenta cancerului si mortalitatea provocata de cancer.

Tratamentele cu aspirina pentru o perioada de 2 - 5 ani reduc riscul de cancer cu 20%, iar cei care iar aspirina zilnic, pe o perioada mai mare de 5 ani sunt mai protejati impotriva bolii cu 30%.

Nu se cunoaste inca modul in care aspirina functioneaza asupra celulelor canceroase, insa se stie doar ca o cantitate mai mare de aspirina nu ofera mai multa protectie impotriva cancerului. Asadar, o aspirina pe zi este mai mult decat suficienta.
 

Atentie la efectele adverse


Este adevarat ca o aspirina pe zi reduce riscul de cancer, scade riscul de infarct sau accident vascular cerebral, insa administrarea pe termen lung nu este tocmai ideala. Mai exact, persoanele care iau in fiecare zi cate o pastila sunt supuse riscului de sangerare digestiva.

Astfel, inainte de a incepe un tratament indelung pe baza de acid acetilsalicilic ar fi bine sa te supui unui control medical si sa faci cateva analize de laborator.

Doar medicul isi poate da seama daca in cazul tau, aspirina poate fi benefica sau nociva.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare