Boli

#microchirugia Mohs #carcinom cutanat #tratament cancer de piele #interventie cancer de piele #cancer de piele

Cancerul de piele: metoda care ofera 99,7% sanse de vindecare

Cancerul de piele este cea mai raspandita forma de cancer. In Romania, carcinomul cutanat este cel mai frecvent tip de cancer de piele, mult mai raspandit decat melanomul („cancerul de la alunite”), insa doar 8,7% dintre romani stiu acest lucru. Informarea si masurile de preventie sunt factori esentiali pentru scaderea numarului de oameni afectati de aceasta boala, pe de o parte, si, pe de alta parte, pentru diagnosticarea precoce, pentru a evita complicatii mutilante, care le schimba viata.

Carcinomul cutanat este o forma vindecabila de cancer. Romania este printre putinele tari din Europa de Est in care pacientii se pot opera si pot spera la o viata normala. Depistat la timp si cu interventie rapida, cancerul de tip carcinom cutanat poate fi vindecat in proportie de 99,7%, prin folosirea unei metode de top in tratarea acestui tip de afectiune, Tehnica Mohs.

Microchirugia Mohs dureaza o zi, la finalul careia pacientul se poate intoarce acasa, stiind ca toate celule canceroase din zona afectata au fost scoase. Acest lucru se datoreaza faptului ca tehnica Mohs este o procedura de inalta precizie prin care straturile cutanate afectate de cancer sunt indepartate rand pe rand, pana cand ramane doar tesutul sanatos. Astfel, sunt evitate atat riscul de recidiva, cat si nevoia de a exciza mult tesut sanatos in jurul tumorii. Realizarea interventiei se face in prezenta unui laborator de histopatologie utilat, in apropierea salii de operatie, astfel incat analiza probelor de tesut excizat si rezultatul histopatologic sa vina in timp real (in 45 minute).

Experienta medicilor romani in efectuarea unor asemenea interventii va fi cu atat mai solida pe viitor, cu cat in Romania se pregateste o vizita a unei echipe de medici americani, specialisti recunoscuti la nivel international in aplicarea tehnicii Mohs. Echipa formata din patru medici americani va fi in Romania in perioada 4-6 iunie 2018, pentru a indruma operarea unor pacienti romani care sufera de forme avansate de cancer de piele - carcinoame multiple faciale sau tumori cu evolutie grava.

Specialistii veniti de peste ocean vor ghida echipa formata din doi medici romani de la Centrul Dr. Leventer, unde vor fi realizate cele 10 operatii. Centrul Dr. Leventer este de altfel singurul certificat de Academia Americana de Dermatochirurgie (ASDS) in calitate de centru de competenta pentru Europa de Est in domeniul operatiilor cu tehnica Mohs.

Echipa de medici va fi alcatuita din specialisti recunoscuti international - Dr. Glenn D. Goldman, Professor and Chief of Dermatology, University of Vermont College of Medicine; Dr. Vanessa Lichon, MD, Private Practice, Chicago; Dr. Sheethal Mehta, MD, Director of Mohs surgery, Rush University Medical Center, Chicago; Dr. Matthew LeBoeuf, MD, Fellow in Mohs Surgery and Dermatologic Oncology; Dr. Mihaela Leventer, Dr. Anca Stanciu si Dr. Tiberiu Tebeica, Centrul Dr. Leventer, Bucuresti.

„Intram in fiecare zi in contact cu oameni care se confrunta cu suferintele cauzate de carcinomul cutanat si asta pentru ca, in cele mai multe dintre cazuri, ajung la medic in faze foarte avansate, cu tumori mutilante si complicatii. Lipsa de notorietate a acestui tip de cancer afecteaza si multi medici – de familie sau dermatologi – care nu recunosc intotdeauna semnele timpurii ale carcinomului cutanat, pentru a trimite pacientii cat mai devreme la tratament. Vestea buna si incurajatoare pentru pacienti este aceea ca avem la indemana o tehnica medicala de inalta precizie - microchirurgia Mohs, cea mai avansata tehnica in tratarea cancerului de piele, la momentul actual. Pentru Romania, aceasta vizita a echipei americane este o oportunitate cu dubla insemnatate – pe de o parte pentru pacientii care pot spera la o viata normala, si, pe de alta parte, pentru noi, medicii, de a ne perfectiona interventia in acest domeniu”, declara Dr. Mihaela Leventer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare