Boli

#etanol #boli rare # sindromul fabricii de bere #suprainfectie bacteriana

Boli rare: Omul care se imbata de la mancare

Matthew Hogg este un tanar din Marea Britanie care sufera de o boala extrem de rara, sindromul fabricii de bere. Aceasta este o afectiune a intestinului subtire, care face ca orice aliment ce contine amidon sau zahar sa fermenteze in stomacul sau si sa produca etanol. Astfel ca Mattew este cel mai adesea beat sau se trezeste mahmur in fiecare dimineata.

A descoperit boala abia dupa 20 de ani

Matthew Hogg, 34 de ani, s-a nascut cu aceasta afectiune bizara, insa medicii au detectat boala abia dupa 20 de ani. Tanarul a trait "beat" aproape toata viata. Daca mananca chipsuri sau alimente dulci ori cu amidon se ametea imediat.

Pentru a reduce starea de mahmureala, Matthew trebuie sa ramana la o dieta naturala, cu carne, peste, legume sau fructe cu coaja lemnoasa.

Are crize acute de ficat

Alcoolul in care se transforma mancarea ii provoaca tanarului stari puternice de mahmureala in fiecare dimineata, iar uneori are intoxicatii cronice cu alcool si crize de ficat, asa ca, de multe ori, ajunge la stari de epuizare si zace in pat zile intregi.

"De fiecare data cand mananc paine, cartofi sau orez, produse ce contin amidon, organismul le fermenteaza si le transforma in 100% alcool, care calatoreste in tot corpul, prin vasele de sange. O portie de orez imi produce o alcoolemie in sange extrem de mare, echivalentul a trei sticle de vin rosu", a povestit, pentru "Daily Mail", Matthew.

Tanarul face haz de necaz pe seama bolii sale

Desi pare o corvoada aceasta boala, Matthew mai are inca puterea sa zambeasca si sa si faca glume.

"Aceasta boala are si atuurile sale. Nu mai trebuie sa imi cumpar alcool. Am deja propria mea fabrica de bere: corpul meu. In plus, nici nu mai trebuie sa plateasca cineva pentru consumatia mea, deoarece organismul meu isi face propria bere, speciala", a marturisit Matthew.

Clipe de cosmar, din cauza schimbarilor bruste de comportament

Cea mai grea perioada pentru Matthew a fost scoala primara, cand inca nu descoperise ca sufera de aceasta boala, iar imediat ce manca comportamentul sau se schimba la 180 de grade, uneori devenind chiar violent, pe langa faptul ca deseori avea stari de greata si ameteala continue in timpul orelor de curs.

"De obicei sunt o persoana destul de timida si tacuta si am o multime de prieteni, dar au fost momente cand i-am pierdut pe toti din cauza schimbarilor bruste de comportament. Actionam ca un betiv furios si spuneam lucruri oribile oamenilor, cuvinte extrem de jignitoare", a mai povestit tanarul.

Familia sa a cheltuit toate economiile pentru afla ce are

Starea agresiva ce pusese stapanire pe Matthew i-a speriat intreaga familie, care, in incercarea de a descoperi cauza comportamentului sau, a cheltuit toate economiile, 50.000 de lire sterline. Cu toate acestea, boala a fost descoperita in final cu ajutorul unui simplu test de sange, care a aratat un nivel anormal de ridicat de etanol si alcool, fapt ce indica o suprainfectie bacteriana intestinala.

"In final, am aflat ca sufar de sindromul fabricii de bere si m-am documentat despre aceasta boala dintr-o carte scrisa de un japonez, care sufera de aceeasi boala", a declarat tanarul.

Boala a avut insa un impact devastator asupra vietii tanarului - el nu a reusit sa aiba un loc de munca si, implicit, sa isi urmeze cariera de terapeut nutritionist, pentru care s-a pregatit toata viata.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare