Boli

#lesin #bucurie #tema #boli rare #cataplexie

Boli rare: Femeia care lesina dupa fiecare orgasm. Iata de ce nu are voie sa rada sau sa planga!

Anita Wainwright este femeia pentru care orgasmul, cel care ar trebui sa fie placerea suprema, este, de fapt, un cosmar. De fiecare data cand atinge climaxul, britanica lesina. Femeia sufera de o boala rara, numita cataplexie, care o face sa cada din picioare ori de cate ori trece prin emotii puternice, indiferent de natura sau factorul lor declansator.

Femeia care nu se poate bucura niciodata de nimic

Nu doar orgasmul este cel care o face pe britanica de 45 de ani, mama a patru copii, sa cada brusc din picioare, fara niciun avertisment prealabil. Se pare ca afectiunea rara de care sufera ii afecteaza toate aspectele vietii, nu doar pe cea sexuala. Femeia sustine ca lesina ori de cate ori este nervoasa, rade mai puternic sau se intristeaza foarte tare.

Anita nu se poate uita la drame sau comedii la fel ca oricare alta persoana, intrucat emotiile pe care acestea i le declanseaza o fac sa lesine vreme de cateva secunde sau minute.

Desi simptomul a aparut in urma cu 5 ani, medicii au reusit sa ii puna diagnosticul abia recent. Este vorba de cataplexie, o boala rara caracterizata prin pierderea brusca, partial sau completa, a tonusului muscular pe fondul unor emotii puternice, indiferent ca sunt pozitive sau negative. Boala determina caderea la pamant a persoanei, dar fara pierderea cunostintei, pe o perioada de la cateva secunde, pana la cateva minute.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Nu poate avea un iubit

Britanica a marturisit cat de stanjenitoare a fost prima oara cand a lesinat dupa o noapte de amor cu iubitul pe care il avea la vremea respectiva. "A fost foarte neplacut si rusinos atunci cand s-a intamplat prima data. Si a continuat sa se intample. Prietenul de atunci a fost intelegator, dar nu toti barbatii sunt". Este si motivul pentru care femeia este divortata si nu are, in prezent, niciun iubit.

Dependenta de ceilalti

Din cauza afectiunii de care sufera, britanica este dependenta de persoanele din jurul ei, care trebuie sa o fereasca de emotii puternice sau sa se asigure ca daca lesina, o face in conditii de siguranta: "Nu plec niciodata undeva neinsotita, pentru ca daca vad ceva amuzant si rad, imi pierd cunostinta. Surorile mele trebuie sa mearga peste tot cu mine".

Din pacate, nu exista inca un tratament pentru vindecarea cataplexiei, femeia fiind nevoita sa traiasca toata viata cu teama ca orice mica bucurie, surpriza, placere sau frica ii va provoca lesinul.

Sursa foto: wisgoon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare