Boli

#boli rare #tiroida #femeie #bebelus #boli grave

Boli rare: Cazul incredibil al unei femei de 32 de ani care arata ca un bebelus de 9 luni

Maria Audete do Nascimento are 32 de ani, este din Brazilia, iar cazul sau a uimit intreaga lume. Tanara, chiar daca biologic are peste 30 de ani, a ramas la stadiul unui bebelus, care inca nu a implinit un an. Medicii au ramas socati de aspectul tinerei si spun ca nu mai are nicio sansa sa creasca.

Sufera de o afectiune a glandei tiroide

Maria s-a nascut intr-o familie saraca, care traieste intr-o casa din noroi din Ceara, Brazilia. Ea sufera de o boala rara, care i-a oprit dezvoltarea normala. Ea nu poate vorbi si se deplaseaza greu, la fel ca un copil care abia a inceput sa faci primii pasi.

Medicii care au analizat cazul Mariei au declarat ca boala tinerei s-a declansat din cauza unui deficit sever de hormon tiroidian, care ar fi putut fi vindecat daca ar fi fost tratata din timp.

Pentru ca familia sa are o situatie financiara precara nu a putut face nimic pentru ea, asa ca acest hipotiroidsm a facut ca ea sa nu se dezvolte normal atat fizic, cat si mental.

Un dar de la Dumnezeu

Maria este crescuta acum de tatal sau si de a doua sotie a acestuia, Dora. Mama micutei a murit in urma cu 13 ani, iar Dora a facut tot ce i-a stat in putinta sa o creasca pe Maria cat mai bine, chiar daca familia sa nu isi permite sub nicio forma sa ii faca un tratament.

In aceste conditii, Maria continua sa traisca ca un bebelus, in imposibilitatea de a-si face propriile nevoi, de a merge singura si cerand ceea ce are nevoie doar gangurind. Casa in care traieste Maria este insa una plina de iubire. Dora, mama sa vitrega, a marturisit ca Maria este viata sa, ca micuta a fost trimisa ca un dar de la Dumnezeu, pentru ca ea sa aiba grija de el.

In prezent, Maria primeste un tratament cu hormoni tiroidieni sintetici pentru a mai creste putin, insa medicii spun ca ea nu mai poate fi vindecata acum, ci trebuia sa fie tratata din timp, inca de la nastere. Cu ajutorul acestui tratament, pe care Maria il primeste gratuit, ea va putea, treptat, sa inceapa sa vorbeasca, sa mearga singura si sa se dezvolte fizic inca putin.

Cazul sau, abia acum in atentia opiniei publice

Cazul tinerei Maria a fost prezentat opiniei publice abia acum, desi ea s-a nascut in anul 1981, iar parintii sai au constatat cu mult ani in urma ca ea nu se dezvolta normal, desi anii treceau unii dupa altii, iar Maria ramanea tot la stadiul unui bebelus de 9 luni.

O televiziune americana a prezentat in urma cu putin timp drama Mariei, care, desi la varsta sa ar trebui sa aiba propriii copii, ea este inca un bebelus.

Cazul sau seamna foart mult cu cel din filmul "Strania poveste a lui Benjamin Button", in care un copil se naste batran si intinereste pe masura ce imbatraneste, astfel ca la varsta de 70 de ani ajunge sa fie doar un bebelus.

Cazul Mariei este unul incredibil, iar televiziunile au inceput sa mediatizeze cat mai mult povestea tinerei, pentru a atrage atentia atat autoritatilor, cat si parintilor care au copii sanatosi, insa nu stiu sa se bucure de ei.

Sursa foto: tinngan.vn

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare