Boli

#simptome #colesterol #cearcane #piele #boli #infertilitate #boli de piele

Boli care se vad pe piele

Pielea este cel mai mare organ, cu cea mai mare suprafata, de aproape 2 metri patrati. Este insa si oglinda starii de sanatate a organismului uman. Numeroase afectiuni debuteaza prin modificari ale pielii. Printre semnele alarmante se numara paliditatea, ingalbenirea sau diversele eruptii.

De cele mai multe ori, leziunile sau schimbarile de textura de la nivelul pielii apar cu cateva luni inainte de debutul simptomelor caracteristice anumitor afectiuni.
 

Petele la subrat indica diabetul


Excesul de insulina din sistemul circulator duce la accelerarea procesului de multiplicare a celulelor. Astfel apar acumulari de tesut si melamina. Pielea va avea un aspect ingrosat si pigmentat.

Petele aspre si inchise la culoare, localizate la subrat indica un inceput de diabet. Daca descoperi astfel de pete este indicat sa mergi la un control medical.
 

Pleoapele iti arata daca ai colesterolul mare


Si in cazul unui nivel ridicat de colesterol in sange pielea iti va oferi informatii pretioase. Astfel, in zona pleoapelor, genunchilor sau coatelor pot aparea umflaturi cu o textura moale si deschise la culoare. Aceste umflaturi sunt de fapt depozite de colesterol.

Umflaturile apar atunci cand nivelul de colesterol din sange este foarte ridicat. Daca descoperi astfel de umflaturi este cazul sa iti faci cateva analize de sange . De asemenea, este indicat sa adopti un stil de viata sanatos , sa eviti grasimile si dulciurile. In acest fel vei fi ferit de afectiunile cardiovasculare.
 

Infertilitatea se citeste in buric


Una din zece femei sufera de sindromul ovarelor polichistice, una dintre principalele cauze ale infertilitatii si afectiunilor cardiovasculare. Poti verifica daca suferi de acest sindrom prin analizarea pielii din jurul buricului.

De obicei, parul aspru, des si inchis la culoare din aceasta zona indica acest sindrom. Daca descoperi aceste semne, este indicat sa mergi la un consult ginecologic.
 

Cancerul, prezis de unghii


Si unghiile reprezinta un criteriu important de analiza, care iti va oferi informatii vitale despre starea ta de sanatate. Liniile negre, maronii sau galbene de la baza unghiilor reprezinta un semne de deteriorare a celulelor.

Aceasta deteriorare poate fi cauzata de melanom, una dintre cele mai severe forme de cancer de piele . Punctele albe de pe unghii, de forma unor benzi orizontale pot fi semnul unor afectiuni renale.

Aceste puncte sunt un semnal al faptului ca rinichii nu mai pot filtra corect proteinele din urina. Atunci cand observi aceste semne este indicat sa efectuezi cateva teste de urina.
 

Cearcanele, semne ale alergiilor


Persoanele cu cearcane persistente pot suferi de diverse alergii. Atunci cand organismul intra in contact cu un anumit tip de alergen, acesta elibereaza histamine, niste substante care ingreuneaza circulatia sangelui. Astfel pot aparea si cearcanele.

Daca simti ca ceva este in neregula, este indicat sa mergi la control medical amanuntit si sa iti faci si cateva teste.

Testele alergologice pot depista alergenii care creaza aceste simptome neplacute.
 

Pielea portocalie, semn al hipotiroidei


Daca suferi de hipotiroidism, glanda tiroida cauzeaza cresterea nivelului de beta caroten din sange. Betacarotenul din fructe si legume este metabolizat de tiroida, insa atunci cand apar probleme de functionalitate, betacarotenul se acumuleaza.

In cazul hipotiroidismului, pielea devine uscata si rece. De asemenea, apar si stari de oboseala, slabiciune si durere, dar si crestere in greutate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului