Boli

#unghii #manichiura #anemie #infectii #boli inima #boli unghii #afectiuni tiroidiene

Boli care se "citesc" in aspectul unghiilor. Manichiura iti arata cat esti de sanatos!

Unghiile tale sunt un soi de barometru pentru starea ta de sanatate. Exista o multime de afectiuni care pot fi diagnosticate, printre altele, prin modul in care se prezinta unghiile tale in fiecare zi. Iata principalele semne si probleme ale unghiilor care indica prezenta unor afectiuni in organismul tau, dar si bolile pe care le prezic!

Ingalbenirea unghiilor

Ingalbenirea este una dintre cele mai frecvente probleme ale unghiilor si, chiar daca multe femei dau vina pe oje pentru acest efect, in realitate, exista si alte cauze care tin de sanatatea organismului.

Unghiile care se ingalbenesc, se exfoliaza si cresc greu pot semnala prezenta unor boli in organism precum probleme respiratorii (bronsita cronica) sau limfedema (umflarea mainilor).

Unghii cu striatii verticale

Daca observi striatii usor proeminente de-a lungul unghiilor, nu trebuie sa te ingrijorezi foarte tare. Sunt unele dintre problemele care nu te avertizeaza asupra unor boli, ci, pur si simplu, te anunta ca... imbatranesti. Striatiile apar atunci cand radacinile unghiilor nu mai functioneaza la capacitate normala.

Unghii patate

Petele albe, fara forme bine definite, sunt aparitii des intalnire pe unghiile multor persoane. Nu trebuie ignorate, intrucat pot indica prezenta unei infectii sau boli in organism. Poate fi vorba de o infectia bacteriana sau micotica (cu o ciuperca) ori de o eczema. Petele albe pot fi si un simptom al unor afectiuni renale.

Unghii palide

Unghiile care sunt foarte deschise la culoare pot intra in tabloul simptomatologic al unor boli serioase, pe care merita sa le iei in calcul, atunci cand incerci sa afli cauzele acestui efect inestetic: anemiile, afectiunile hepatice sau malnutritia.

Unghii cu santuri sau adancituri

Atunci cand observi ca in unghiile tale exista portiuni mai adancite, asemenea unor mici santuri, exista riscul sa suferi de afectiuni tiroidiene sau dermatologice. Si psoriazisul sau alopecia sunt probleme medicale care se pot manifesta prin aceste adancituri pe suprafata unghiilor.

Unghii albicioase

Atunci cand suprafata unghiilor se albeste foarte mult, este important sa iti faci o programare la medic pentru investigatii de rutina. In general, albirea este cauzata de afectiuni ale ficatului, care necesita solutionare medicala imediata.

Unghii casante, care se exfoliaza

O alta problema frecvent intalnita la unghii este casarea sau exfolierea lor, care ofera un aspect inestetic manichiurii. Daca tratamentele la care ai apelat pentru a remedia sanatatea unghiilor tale au esuat, incearca sa-ti investighezi tiroida si sa-ti faci analizele de sange, pentru ca nu cumva sa fie vorba de o infectie fungica.

Unghii curbate in interior

Atunci cand unghiile tale au tendinta de a creste curbat sau arcuit, spre interior, si de a se lipi de piele, este important sa mergi la medic pentru a-ti face un set complet de analize. Aceasta problema poate semnala prezenta unei anemii, tulburari ale glandei tioride sau boli de inima.

Sursa foto: girlsstuff.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare