Boli

#pieptan # boli bizare #sindromul pieptanarii parului # energie electrostatica #perie

BOLI BIZARE. Pieptanatul poate ucide!

Daca ai auzi de "sindromul pieptanarii parului" te-ai gandi cu siguranta ca este vorba despre obsesia unei persoane de a-si ingriji constant podoaba capilara. Din pacate, lucrurile sunt si mai grave, obsesia pentru aspectul fizic, in acest caz, este, de fapt, o afectiune grava, atat de grava incat suferinzii pot muri daca isi perie parul.

 

Doar doua cazuri in toata lumea

 

Persoanele care sufera de aceasta afectiune sunt in pericol sa-si piarda viata ori de cate ori vin in contact cu energia statica eliberata de pieptan atunci cand acesta intra in contact cu parul. Pana si o bluza din poliester care se electrizeaza atunci cand atinge parul le poate fi fatala! In mare, este cam tot ce se cunoaste despre aceasta boala si din acest motiv nici nu i-a fost gasit un leac. Pana acum au fost identificate doar doua persoane in intreaga lume care sufera de aceasta afectiune.


Sursa foto: dailymail.co.uk

Unul dintre cei doi pacienti este Megan Stewart, o adolescenta in varsta de 16 ani din Scotia. Tanara poate spune ca se "joaca" cu moartea de fiecare data cand se piaptana sau cand atinge pur si simplu un balon.

Mama fetei isi aminteste ca aceasta avea 6 ani si o pregatea pentru prima zi de scoala. "Eram in living si o pieptanam. Dintr-o data, s-a prabusit si buzele ei erau vinetii", a povestit mama lui Megan.

"Imi amintesc faptul ca incepusem sa ma simt extrem de ciudat cand mama ma pieptana. I-am spus ca vreau sa stau jos, iar urmatorul lucru pe care mi-l amintesc este ca eram intinsa pe o canapea", isi aminteste si tanara, potrivit cotidianului "The Sun".

Parintii fetei sustin ca aceasta a ramas inconstienta timp de 20 de minute si parea ca nici macar nu mai respira. Si-au imaginat ca este vorba despre o criza de epilepsie, chiar daca fata nu mai suferise niciun astfel de atac pana atunci. Asa ca au decis sa cheme de urgenta ambulanta. "A fost de-a dreptul infricosator. Am fost socata pentru ca nu stiam ce se intampla", a continuat mama tinerei.

La recomandarea medicilor de la Spitalul Yorkhill din Glasgow, fetei i s-au facut mai multe investigatii amanuntite pentru a putea depista cauza starilor de rau care o cuprindeau, aparent, din senin. Medicii au ajuns la concluzia ca fetei ii face rau energia electrostatica. De aceea, tanara este pieptanata acum cu grija, in timp ce sta cu parul umed, pe marginea patului, astfel incat sa poata evita crizele.

Medicii cred ca acest sindrom poate fi rezultatul unei complicatii de la nastere. Megan s-a nascut la sase luni, avea doar un kilogram si era putin mai mare decat palma unui barbat. A petrecut nu mai putin de un an si jumatate in maternitate pana sa ajunga la greutatea normala si sa poate fi externata.

"Este un adevarat miracol"

Megan mai sufera de astm si de o afectiune care nu o lasa sa vada clar obiectele care se misca repede. Spre exemplu, ea nu se poate uita la un meci de fotbal.

Chiar si asa, parintii spun ca adolescenta isi traieste viata din plin. "Este o fata foarte fericita si plina de viata Cand a fost internata, in spital erau o multime de copii foarte grav bolnavi, asa ca nu pot decat sa ma bucur ca a trecut peste aceasta incercare, ca este bine si ca isi poate trai viata. A sfidat pur si simplu moartea. Megan este un adevarat miracol", a mai spus mama sa.

Potrivit specialistilor, doar doua persoane de pe mapamond au fost diagnosticate cu aceasta maladie. In vreme ce Megan a decis sa isi faca publica povestea, despre cel de-al doilea caz nu se stie deocamdata nimic.

Sursa foto: news.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului