Boli

#toaleta publica #microbi #virusuri #sanatate #bancomat

Bancomatele, la fel de murdare ca toaletele publice

Nivelul de contaminare bacteriana de la nivelul bancomatelor este asemanator cu cel al unei toatele publice, sustine un grup de cercetatori din Anglia. Specialistii au luat mai multe probe de pe diverse aparate si apoi de pe cateva toalete publice dupa care  au comparat bacteriile intr-un laborator, sub microscop.


Din pacate, rezultatele au fost socante: bancomatele sunt la fel de murdare si periculoase pentru sanatatea ca si o . Si mai rau este faptul ca foarte putine persoane sunt constiente de acest lucru care poate provoca o serie de boli destul de neplacute.


Daca pana acum toaleta publica a fost cea mai des invocata sursa de infectii, acum i s-au alaturat si bancomatele, dar si carucioarele din supermarketuri si telefoanele mobile.


Pentru a preveni imbolnavirea cu diverse boli si infectii, trebuie sa iei cateva masuri de preventie:


Spala-te pe maini


Dupa fiecare utilizare a bancomatului, incearca sa te speli pe maini sau macar sa nu duci la gura, ochi sau fata in general pana cand nu te speli bine cu apa si sapun. Incearca sa folosesti un sapun antibacterian si sa te sapunesti de doua ori. Sa mananci imediat dupa ce ai scos bani de la bancomat nu este nici pe departe o decizie inteleapta si sanatoasa asa ca acorda foarte mare atentie acestui lucru.


Foloseste sau


Tine in permanenta in geanta un gel antibacterian sau servetele umede dezinfectante si utilizeaza-le ori de cate scoti bani de la bancomat.  In acest fel vei fi sigur ca mainile tale sunt perfect curate si ca nu exista riscul sa te imbolnavesti sau sa iei vreo bacterie care sa iti faca probleme de sanatate.


Acelasi lucru ar trebui sa faci dupa ce abandonezi caruciuorul de cumparaturi de la supermarket sau  dupa ce umbli cu bani. De asemenea, pentru ca telefonul mobil este o sursa de microbi si bacterii, este recomandat ca o data la cateva zile sa il stergi cu un antibacterian sau cu o discheta de bumbac inmuiata in putin alcool medicinal.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare