Boli

#dizenterie #ulcer #sanatate #menstruatie #dureri menstruale #fructe #banane

Bananele te scapa de durerile menstruale

In medicina traditionala indiana, bananele sunt considerate un izvor perpetuu de sanatate, tinerete si vitalitate. Fructele contribuie la aprovizionarea organismului cu fosfor, calciu si azot si multe alte minerale si vitamine. Totodata, bananele sunt cunoscute si pentru faptul ca ofera o digestie foarte buna.

Bananele mai sunt bune si in cazul:

Tulburarilor intestinale

Ulcer

Bananele sunt alimente folosite in dietele impotriva tulburarilor intestinale datorita continutul ridicat de zahar. Despre acestea se mai spune ca au un compus neidentificat inca, dar denumit neoficial vitamina U (impotriva ulcerului), pentru ca sunt singurele fructe care pot fi mancate, fara nicio grija, de persoanele care se confrunta cu cazuri cronice de ulcer.

Aceste fructe neutralizeaza aciditatea sucului gastric si reduc iritatiile stomacului. Pot fi benefice si in tratarea colitei ulceroase, fiind niste fructe care se asimileaza usor si care au efect laxativ.

Piureul de banane cu putina sare este un remediu excelent pentru dizenterie (diaree). Bananele sunt de mare ajutor persoanelor care se deranjeaza foarte usor la stomac pentru ca normalizeaza functiile colonului si ale intestinului gros. De asemenea, bananele coapte sunt utile in dizenteria copiilor – acestea trebuie pisate foarte bine inainte de consum (eventual date prin mixer).

Artrita si guta

Bananele sunt utile in tratamentul pentru guta si artrita. Un regim alimentar bazat doar pe banane, timp de 3 – 4 zile este recomandat persoanelor care sufera de aceste afectiuni. Pacientul trebuie sa manance 8 – 9 banane pe zi si nimic altceva.

De asemenea, cercetatorii in nutritie au descoperit ca o banana mancata zilnic poate reduce riscul cresterii presiunii arteriale datorita cantitatii mari de potasiu.

Anemie

Datorita continutului ridicat de fier, bananele sunt recomandate in tratarea anemiei.  Acestea stimuleaza productia de hemoglobine din sange.

Alergii

Fructele sunt de mare ajutor persoanelor care sunt alergice la diverse mancaruri si celor care sufera de iritatii ale pielii, tulburari digestive sau astm. Spre deosebire de alte proteine alimentare, bananele contin doar aminoacizi curativi, care, in cele mai multe cazuri, nu cauzeaza alergii. Insa, daca la nivelul pielii iti apare urticarie, exista posibilitatea sa ai o alergie la banane si este recomandat sa ceri sfatul medicului.

Tulburari renale

Bananele sunt benefice persoanelor care sufera de probleme ale rinichilor – fructele au un continut foarte scazut de proteine si sare, dar in acelasi timp unul ridicat de carbohidrati. Totodata, bananele sunt utile in cazul uremiei (stare patologica care consta in intoxicatia generala a organismului, provocata de cresterea excesiva de uree in sange).

Tulburari ale cailor urinare

Sucul de banane este un remediu apreciat in ceea ce priveste insanatosirea cailor urinare. Prin consumul acestuia, se imbunatateste eficienta functionala a rinichilor si a ficatului si, prin urmare, sunt atenuate disconfortul si senzatia de boala. In acelasi timp, s-a constatat ca bananele sunt de mare ajutor in tratamentul vezicii biliare, prostatei si pentru indepartarea pietrelor de la rinichi.

Probleme menstruale

O banana amestecata cu branza dulce este considerata un medicament eficient in ceea ce priveste menstruatia dureroasa sau sangerarea excesiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare