Boli

#semne infarct #atact de cord #simptome infarct #infarct

Atentie! Semnele care anunta un posibil infarct

Atacul de cord este dificil de prevazut daca nu esti pus in tema, daca nu stii care sunt simptomele care il precede. Evident, nu este cazul sa traiesti intr-o teama constanta, insa e bine sa stii cum sa identifici anumite semne pentru a preintampina astfel efectele devastatoare pe care infarctul le poate avea.

Iata cateva semne ca ai putea fi expusa in curand riscului unui atac de cord:

Durerea abdominala

Daca stomacul iti face probleme in mod inexplicabil – poate fi durere brusca, balonare sau stare de greata – trebuie sa stii ca ar putea fi un semnal de alarma. Inaintea unui atac de cord, durerile abdominale sunt de natura episodica, repetandu-se pentru perioade scurte de timp.

Insomnie

Daca adormi greu, te trezesti des peste noapte, iar dimineata simti nevoia sa te ridici din pat foarte devreme, inseamna ca suferi de insomnie. Aceasta este, de asemenea, asociata si cu un risc crescut de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral, in special in cazul femeilor.

Oboseala

Te simti obosita, desi ai dormit suficient? Practic, desi nu faci efort fizic sau psihic intens, te simti extenuata. Oboseala inexplicabila este unul dintre principalele simptome care indica un atac de cord iminent.

Pierderea parului

Unul dintre cele mai vizibile semne ale bolilor de inima este pierderea parului in crestetul capului. Acest gen de calvitie afecteaza cel mai frecvent barbatii cu varsta de peste 50 de ani, dar in grupul de risc pot fi si femei.

Tahicardie

Aritmia (batai neregulate ale inimii) sau tahicardia (frecventa cardiaca crescuta) se pot produce brusc si de multe ori dureaza 1-2 minute. Daca nu se estompeaza, este posibil sa simti ameteala si oboseala extrema, caz in care trebuie apelat serviciul de urgenta.

Pierderea respiratiei

Dispneea (suprimarea brusca a respiratiei) creeaza o senziatie puternica de panica, in urma incapacitatii de a mai respira adanc. De multe ori in cazul unui astfel de episod te vei simti obosita si ametita. Dispneea poate avea loc in somn, atunci fiind deosebit de periculoasa. Fenomenul afecteaza atat barbatii, cat si femeile timp de pana la sase luni inainte de un atac de cord.

Dureri toracice

Cel mai cunoscut simptom este senzatia de disconfort la unul sau la ambele brate, maxilar, gat, umeri sau piept.

Toate aceste simptome trebuie monitorizate atent si trebuie dezvaluite medicului, pentru a interveni cat mai rapid cu medicatie.

Foto: thisdaylive.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului