Boli

# curatare artere #sanatate inima #artere #alimente inima #inima #sanatate

Cele mai bune alimente pentru inima. Curata arterele, venele si scad colesterolul

Alimentatia are un rol foarte important in mentinerea sanatatii. Exista anumite produse alimentare care, cu trecerea timpului, pot afecta sanatatea inimii, infundand arterele si ducand la probleme de circulatie si boli cardiovasculare. Acestea din urma sunt foarte periculoase si pot provoca decesul.

Potrivit cercetarilor, ateroscleroza este una dintre bolile care cauzeaza anual mai multe decese la nivel mondial. Aceasta boala este o problema destul de complexa, care implica autoimunitate, infectii, incompatibilitati, printre altele. Dar, in plus fata de ateroscleroza, cand arterele si venele devin blocate, ele tind de asemenea provoace hipertensiune arteriala si boli de inima.

Pe de alta parte insa, exista si alimente care ajuta inima sa fie sanatoasa, curatand arterele si venele. De aceea este foarte important sa le incluzi in dieta ta zilnica pentru a preveni bolile. Iata care sunt cele mai bune alimente pentru o inima sanatoasa:

Usturoiul

Usturoiul este unul dintre cele mai bune alimente pentru inima, deoarece ajuta la curatarea arteriala datorita proprietatilor sale antioxidant foarte puternice, care lupta impotriva radicalilor liberi. De asemenea, acesta ajuta in acelasi timp la scaderea colesterolului rau si la cresterea colesterolului bun. Acesta este un mare beneficiu deoarece imubunatateste fluxul sangvin si ajuta la combaterea hipertensiunii.

Ovazul

Ovazul este recomandat in special pentru micul dejun pentru ajuta digestia si ofera energie. Printre marile beneficii ale consumului de ovaz se remarca puterea sa de a reduce capacitatea colesterolului de a se lipi de peretii arterelor, prevenind astfel dezvoltarea arteriosclerozei si a problemelor cardiace.

Merele

Merele au o substanta numita pectina, fibra care se leaga de colesterol, dupa cum explica doctorul Liz Applegate, membru al facultatii si directorul de nutritie sportiva la Universitatea din California, Davis. In plus, merele contin flavonoide, care ar putea reduce riscul de probleme cardiace cu pana la 50%.

Pestele

Pestele este o sursă bogata de acizi grasi omega 3, care sunt asa-numitele "grasimi bune", de care corpul are nevoie pentru a functiona normal. Ele curata arterele si mentin inima sanatoasa. Printre pestii recomandati se numara: somon, macrou, ton, pastrav, hering si sardine.

Spanacul

Aceasta leguma cu frunze verzi este bogata in vitaminele A si C, care, potrivit cercetarilor, pot preveni oxidarea colesterolului si probleme precum arterioscleroza.

Oleaginoasele

Oleaginoasele sunt, de asemenea, aliati buni pentru a evita blocarea arterelor si stimularea curatarii lor. Aceasta proprietate minunată se datoreaza continutului sau de grasimi mononesaturate si acizilor grasi omega-3, care sunt cheia sanatatii arteriale. Printre oleaginoasele recomandate se numara: alune, migdale, pecan si arahide.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare