Pe lista produselor care sunt un pericol pentru calciul din organism se numara alcoolul, ceaiurile diuretice, iar în unele cazuri, medicamentele recomandate celor care au retentie de apa.
Medicul endocrinolog Virgiliu Stroescu sustine ca consumul zilnic de carne poate avea un efect devastator asupra calciului din organism.
”Carnea contine aminoacizi. Când consumi mai mult de 100 de grame pe zi, se transforma în acid uric, care se elimina odata cu ureea si cu calciul din organism“, sustine medicul endocrinolog Virgiliu Stroescu.
Si cafeaua este pe lista neagra a produselor care au un efect negativ asupra calciului.
”La fiecare cescuta de cafea, pierdem 5-6 miligrame de calciu. Cei care consuma zilnic cafea risca sa faca osteoporoza“, adauga specialistul.
Un alt medic nutritionist sustine ca ceaiurile de cozi de cirese, de matase de porumb si coada soricelului pot elimina si ele calciul din organism.
”Odata cu sarurile minerale, aceste ceaiuri favorizeaza si eliminarea calciului. Ele se recomanda celor cu retentie de apa. Exista si unele medicamente care demineralizeaza osul, precum antiinflamatoarele steroidice, care se recomanda de catre medic reumaticilor“, este de parere Mihaela Ionescu, medic nutritionist la Institutul „Prof. dr. Nicolae Paulescu“ din Bucuresti.