Boli

# masti de protectie # alexandru rafila

Alexandru Rafila: ce materiale sunt bune pentru a confectiona masti de protectie

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, atentioneaza ca nu toate materialele textile sunt bune pentru confectionarea mastilor de protectie. De asemenea, acesta atrage atentia ca nu sunt recomandate nici obiectele vestimentare, precum esarfele, pentru a ne proteja de infectia cu noul coronavirus. 

"Utilizarea mastilor de protectie care nu sunt masti autorizate medical, daca vreti, este discutabila. Sigur ca orice masca este o bariera in plus, bariera mecanica, daca vreti, in calea acestor micropicaturi care raspandesc infectia, ele provin bineinteles de la persoane bolnave. 

Parerea mea este ca ar trebui sa existe un soi de standardizare, adica nu orice fel de material, orice fel de obiect vestimentar il folosesti pe post de masca. Trebuie sa fie dintr-un bumbac dens sau din alt material textil dens, sa-ti permita totusi sa respiri cu suficient de multa usurinta si ceea ce este cel mai important, sa se poata spala si calca, altfel, daca o sa folosim improvizat tot felul de lucruri, pe care nu putem sa le spalam, dimpotriva, le vom incarca cu microorganisme din cavitatea bucala sau din caile respiratorii si ulterior le vom refolosi sau le vom pune in diverse locuri in care pot veni si altii in contact cu ele, nu am facut nimic. 

Deci in momentul cand stabilesti o astfel de recomandare sau mai mult, obligatie, trebuie sa si pui la dispozitia beneficiarilor masti sau macar sa le indici de unde sa le cumpere", a declarat Alexandru Rafila. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului