Boli

#coronavirus atac vascular cerebral #atac vascular cerebral #coronavirus #alerta

ALERTA MEDICALA! Coronavirusul poate provoca AVC in cazul tinerilor

Potrivit unor studii efectute in Statele Unite ale Americii, medicii trag un semnal de alarma. Coronavirusul ar putea provoca atacuri vasculare cerebrale subite in cazul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani.

 

Exista dovezi ca infectia cu noul coronavirus ar putea provoca coagularea sangelui in moduri neobisnuite, iar accidentul vascular cerebral ar fi o consecinta a acestui lucru, relateaza CNN.

Thomas Oxley, neurochirurg la Mount Sinai Health System, din New York, a prezentat detalii despre cinci pacienti infectati cu COVID-19 pe care i-a tratat, toti cu varste sub 50 de ani. „Virusul pare sa provoace coagulare crescuta in arterele mari, ceea ce duce la accident vascular cerebral sever”, a transmis acesta.

„Raportul nostru arata o crestere de sapte ori a incidentei unui accident vascular cerebral subit la pacientii tineri. Majoritatea acestor pacienti nu au antecedente medicale si au simptome usoare sau nu au deloc (de infectare cu noul coronavirus)”, adauga Oxley, citat de stirileprotv.ro.

Nu este obisnuit ca persoanele tinere sa aiba astfel de lovituri, in special accidente vasculare cerebrale in vasele mari din creier. Celulele cerebrale mor atunci cand fluxul de sange este oprit si cu cat este blocat mai mult, cu atat creierul va fi mai afectat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare