Boli

#albire dentara #cabinet stomatologic

Albirea dentara intr-un cabinet stomatologic – ce trebuie sa stii?

Unul din cele mai des solicitate servicii de catre pacientii care se prezinta intr-un cabinet stomatologic sunt serviciile de estetica dentara ce tin de albirea dintilor. Albirea dentara profesionala este una din cele mai des solicitate proceduri de estetica dentara la nivel mondial. Pentru ca un zambet curat, imaculat, stralucitor, influenteaza parerea celorlalti despre o persoana, peste 80% din pacienti isi doresc dinti mai albi si se intereseaza de costurile acestor proceduri.

 

Ce este albirea dentara? Ce presupune acest serviciu?

Albirea dintilor este cea mai simpla si mai confortabila metoda prin care se indeparteaza petele la nivelul dintilor, prin care se reda stralucirea si albul dintilor de altadata, efectuata de catre un medic specialist in conditii de maxima siguranta.

Fiind cel mai solicitat tratament al clinicilor dentare, albirea dentara este o procedura estetica avantajoasa, nu foarte costisitoare si o experienta placuta. Pentru ca pacientii stiu ca solutiile traditionale, leacurile babesti si pastele de dinti cu efect de albire nu sunt demne de incredere, uneori avand mai multe efecte negative asupra dintilor decat pozitive, multi apeleaza la solutia de albire dentara la cabinet. Produsele “profesionale” pentru albire acasa care se pot gasi in farmacii sau in magazine online nu se compara cu rezultatele obtinute in urma albirii dentare profesionale in cabinet.

Albirea dentara cu laser in cabinet este o procedura foarte eficienta de albire a dintilor care se efectueaza numai in cabinetele stomatologice. Inainte de a incepe aceasta procedura, medicul va lua masuri de protectie suplimentara a gingiilor, aplica ulterior un gel cu peroxid de hidrogen si folosind laserul, efectueaza albirea dentara propriu-zisa.

Procedura de albire dentara la cabinet nu este dureroasa si nu este periculoasa, nu are efecte secundare si este considerat a fi cel mai eficient tratament de albire a dintilor. Beneficiile sunt numeroase: albirea in cabinet cu laserul are efect imediat, dintii isi pastreaza culoarea un timp indelungat si smaltul nu este afectat.

Cand este recomandata albirea dentara profesionala?

Albirea dentara profesionala, unul din cele mai cerute tratamente estetice in cabinetele medicilor stomatologi este recomandata pacientilor care doresc sa scape de culoarea galbena a dintilor si sa aiba un zambet foarte frumos. Specialistii sustin ca albirea dintilor nu afecteaza smaltul, iar acest procedeu trebuie repetat o data la cateva luni, chiar un an, pentru ca efectele se mentin o perioada indelungata.

Dupa albirea profesionala la cabinet se recomanda pacientilor sa nu consume cateva zile alimente colorate sau care pot colora dintii, sa evite consumul de cola, de cafea, de vin rosu, de mazare, sfecla sau de alte alimente. De asemenea, se recomanda curatarea dintilor dupa fiecare masa si pastrarea unei igiene orale adecvate, cu o pasta de dinti pentru albire, respectarea indicatiilor medicului specialist.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare