Boli

#infectii #infectii cu transmitere sexuala #test infectii #trichomonas vaginalis

Ai putea sa suferi de Trichomonas Vaginalis fara sa stii. Fa-ti un test acasa!

Infectiile cu transmitere sexuala sunt mult mai frecvente decat crezi si sunt rareori simptomatice. De fapt, este posibil ca in acest moment sa suferi de Trichomonas Vaginalis (numita si tricomoniaza) fara sa stii, cea mai comuna boala sexuala tratabila diagnosticata in randul femeilor active sexual. Aproximativ 7,4 milioane de cazuri sunt depistate anual de catre medicii ginecologi la nivel mondial.

"Nu mi se poate intampla tocmai mie", iti spui deseori in gand, la fel ca miile de pacienti care afla cu stupefactie de la medic ca sufera de o infectie cu transmitere sexuala in fiecare an. Si totusi bolile sexuale sunt extrem de frecvente, 1 din 4 tineri confruntandu-se anual cu un asemenea diagnostic. Nu doar stilul de viata promiscuu te expune riscului de imbolnavire. Este suficient sa faci dragoste o singura data fara protectie si sa te alegi cu un agent patogen care sa iti puna in pericol sanatatea. Iar in privinta infectiei Trichomonas Vaginalis, poate sa treaca si o luna de zile fara sa ai simptome.

Ce este Trichomonas Vaginalis

Trichomonas Vaginalis este un microorganism ce produce infectia sexuala cu acelasi nume, transmis prin contact intim neprotejat sau de la mama la fat, in timpul nasterii. Desi este usor de tratat, boala ramane uneori asimptomatica (la peste 50% dintre femei si la 90% dintre barbati).

Iar cand nu stii ca suferi de tricomoniaza, nu o tratezi si te expui complicatiilor sale importante. In cazul femeilor insarcinate, se poate produce ruptura prematura a membranelor si nasterea prematura. Inflamatiile genitale cauzate de parazit cresc riscul contactarii virusului HIV in cazul expunerii, dar si transmiterii mai usoara a acestuia, in cazul femeilor seropozitive.

Simptome Trichomonas Vaginalis

Barbatii nu stiu de obicei ca sunt infectati cu Trichomonas Vaginalis si afla acest lucru abia cand partenerele lor au nevoie de tratament. In 10% din cazuri, apar simptome precum iritatiile penisului, secretii usoare si senzatii de arsura dupa mictiune si ejaculare.

In cazul femeilor, simptomele sunt: secretie vaginala galbuie cu miros puternic, urinari dureroase, mancarimi vaginale si iritatii, disconfort in timpul sexului si dureri la nivelul abdomenului inferior. Manifestarile clinice ale bolii apar intre 5 si 28 de zile de la contactarea parazitului. Tricomoniaza se trateaza cu medicamente antiprotozoare.

Diagnostic Trichomonas Vaginalis

Metoda clasica de diagnosticare a tricomoniazei este efectuarea unor teste de laborator, cu ajutorul mostrelor de secretii prelevate de medicul ginecolog. Din fericire, acum exista o cale mult mai simpla (si confortabila din punct de vedere psihologic), de a depista infectiile cu transmitere sexuala, inclusiv Trichomonas Vaginalis.

Testul Veneris, care poate fi folosit de ambii parteneri, iti arata in cateva minute, cu o precizie de peste 99%, daca te-ai infectat cu parazitul. In cutia testului de trichomonas vaginalis (pret: 28,10 Ron) gasesti o pipeta, un colector de urina si o eprubeta cu 0,5 ml de solutie tampon.

Tot ce trebuie sa faci este sa colectezi proba de urina, sa introduci 3-4 picaturi in eprubeta, sa testesti proba de urina si sa citesti rezultatul.



Testele Veneris, unica gama de teste rapide pentru depistarea infectiilor cu transmitere sexuala, iti ofera numeroase avantaje, de la faptul ca le poti face in intimitatea caminului tau, pana la timpul redus de aflare a rezultatului, pretul accesibil, precizia de peste 98,4% si prezenta lor in peste 1000 de farmacii din tara.

Sursa foto: empowher.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare