Boli

#metabolism #accelerarea metabolismului

Adevarul gol-golut despre metabolism

In incercarea de a scapa de kilogramele in plus, probabil ti-ai dorit ca metabolismul tau sa fie stimulat si sa arda caloriile mult mai repede. Multe programe de slabit spun ca ofera "secrete" pentru accelerarea metabolismului, insa multe dintre acestea sunt doar trucuri.

Multe teorii despre metabolism sunt fals inradacinate in ideea ca exista anumite alimente ori bauturi care pot accentua, ca prin minune, abilitatea de a arde calorii. Desi multi dintre nutritionisti sunt de acord ca mesele bazate pe cereale integrale si proteine sunt sanatoase, aceasta asociere nu inseamna ca vei reusi sa arzi calorii mai repede. Nici macar daca vei consuma alimente care ard grasimi, precum grapefruit sau varza, nu vei avea garantia unei slabiri bruste.

Nutritionistii spun ca nu exista alimente pe care sa le consumi si care sa te faca sa scapi de kilogramele in plus. Iata si alte mituri despre stimularea metabolismului, unele dintre ele oferind chiar rezultate pozitive.

Nu manca inainte de culcare

Probabil ai auzit deja de multe ori ca, daca mananci inainte de culcare, metabolismul tau este incetinit pe durata noptii si vei slabi mult mai greu decat daca ai fi mancat la fel, dar mai devreme. Potrivit medicului nutritionist Donna L. Weihofen, aceasta teorie este falsa. Caloriile se depun, indiferent daca le mananci ziua sau noaptea. Problema celor care mananca noaptea este ca acestia consuma mult mai multe calorii decat au ei impresia.

Consumul de apa accelereaza metabolismul

Consumul de apa este sanatos din multe puncte de vedere, insa nu ajuta corpul sa arda caloriile mai repede. Apa te poate face sa te simti satul, ceea ce ajuta la stoparea poftelor, insa aceasta stare nu tine la nesfarsit, adauga Weihofen. Unul dintre factorii care contribuie la accelerarea metabolismului este o supa inainte de masa. Supa contribuie la reducerea numarului de calorii pe care il vei consuma.

Daca mananci la aceeasi ora arzi calorii

In unele diete este recomandat sa mananci o data la cateva ore, in timp ce altele se bazeaza pe un anumit numar de mese pe care sa le urmezi cu constiinciozitate. Daca te bazezi pe un anumit program alimentar vei reusi sa urmezi mai bine planul dietei, insa acest lucru nu te va ajuta sa arzi mai multe calorii.

Micul dejun stimuleaza metabolismul

Micul dejun consumat in mod regulat este important pentru mentinerea greutatii, dar nu doar pentru ca stimuleaza metabolismul. Persoanele care mananca doar o data pe zi isi vor bloca insa metabolismul.

Asadar, micul dejun reprezinta un stimulent pentru metabolism si face parte dintre factorii care asigura buna functionare a organismului in timpul zilei. Persoanele care mananca la micul dejun vor simti senzatia de satietate o perioada indelungata, asfel ca nu vor manca atat de des. Din acest motiv si pierderea kilogramelor va fi vizibila.

Cresterea masei musculare

Singura modalitate de a accelera metabolismul este prin cresterea masei musculare. Prin imbinare activitatilor fizice (cardio si exercitii pentru pierderea in greutate) vei reusi sa cresti masa musculara, ceea ce contribuie la arderea caloriilor.

Sursa foto: livestrong.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului