Boli

#inteligenta #viata fericita #secret fericire #relatii interpersonale

A fost descoperit secretul unei vieti fericite

Bani, sanatate, distractie, familie: care este secretul unei vieti fericite? Un studiu realizat pe parcursul a 75 de ani, la Harvard, ofera raspunsul la aceasta intrebare.

Cercetarea a inceput in anul 1938 si a urmarit evolutia a 268 de studenti de la Harvard pe parcursul a 75 de ani, timp in care oamenii de stiinta au cautat sa obtina cat mai multe informatii despre trasaturile fizice, psihice si antropologice ale participantilor la studiu. In acest sens, s-au luat in calcul viciile, relatiile familiale, tipul de personalitate, coeficientul de inteligenta, toate acestea pentru a descoperi care este sursa fericirii lor.

Influenta alcoolului asupra vietii

George Vaillant, cel care a condus studiul mai bine de trei decenii, a publicat recent "Triumphs of Experience", o serie de informatii obtinute in urma studiului. Astfel, el a declarat ca "alcoolismul este o boala cu o mare putere distructiva", intrucat alcoolismul a reprezentat principala cauza care a dus la divortul dintre cuplurile participante la studiu. Acest viciu a fost puternic corelat cu starile de nevroza si depresie, noteaza "Business Insider".

Cum influenteaza inteligenta starea de fericire

O alta dezvaluire pe care a facut-o omul de stiinta a fost ca, la un anumit nivel, inteligenta nu mai conteaza in obtinerea fericirii. In urma studiului, nu s-a observat nicio diferenta intre veniturile persoanelor cu un IQ de 110-115 si cele cu IQ-ul mai mare de 150.

In ceea ce priveste ideologia politica, se pare ca aceasta influenteaza intr-o oarecare maasura viata. Astfel, liberalii au avut o viata sexuala activa pana la 80 de ani, in timp ce conservatorii au incetat sa aiba relatii sexuale dupa varsta de 68 de ani.

Relatiile interpersonale, sursa bunastarii

Potrivit lui Vaillant, ceea ce conteaza cel mai mult in viata, contribuind la obtinerea fericirii, sunt relatiile interpersonale.

Astfel, barbatii care au avut o relatie afectuoasa cu mamele lor in copilarie au obtinut avantaje financiare mai mari, reusind sa aiba o viata satisfacatoare, spre deosebire de barbatii care nu au fost apropiati de mame - predispusi la a dezvolta dementa la maturitate.

In plus, relatiile familiale bune in copilarie au fost corelate cu eficienta la locul de munca, cu nivelul scazut de anxietate, ceea ce a dus la o viata satisfacatoare pana la varsta de 75 de ani.

Dupa 75 de ani de cercetari, George Vaillant a sintetizat studiul intr-o singura propozitie: "Fericirea este iubire".

Sursa foto: upsideo.wordpress.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare