Boli

# simptome coronavirus #pierdere auz #coronavirus

A aparut un nou simptom al coronavirusului

Numarul infectarilor cu noul coronavirus este in crestere accelerata, iar medicii descopera noi simptome, necunoscute pana acum. Un barbat, infectat cu virusul SARS-CoV-2, si-a pierdut auzul. 

Potrivit Daily Mail, barbatul in varsta de 45 de ani a ajuns la terapie intensiva in urma infectiei cu coronavirus, iar la scurt timp si-a pierdut auzul urechii drepte. Acesta nu se confruntase anterior cu probleme ale urechilor.

Barbatul nu avusese pana acum probleme cu auzul, iar cazul i-a uimit pe medici, care i-au administrat un tratament cu steroizi, despre care se crede că ajută la revenirea auzului. În paralel, el a fost tratat pentru coronavirus, fiind pus chiar și pe ventilator timp de 30 de zile.

In cele din urmă, auzul a fost recuperat parțial, iar medicii care l-au îngrijit au pus această problemă medicală pe seama coronavirusului.

Un alt caz privind pierderea auzului a fost raportat în luna aprilie a anului 2020. Oamenii de știință, însă, nu au prea multe informații despre felul în care acționează virusul SARS-CoV-2 în ceea ce privește urechile, fapt pentru care au nevoie de mai multe cercetări pentru a stabili ce determină, mai exact, pierderea auzului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare