Boli

# scapa de mahmureala #remedii mahmureala #mahmureala

9 remedii pentru mahmureala! Vei fi ca nou in timp record!

Cea mai simpla metoda de a evita mahmureala este sa nu consumi alcool deloc. Daca totusi, din cand in cand, ti se intampla sa exagerezi cu cate un pahar din bautura preferata sau nu poti refuza o invitatie la o petrecere unde toata lumea bea si se simte bine, iata cateva remedii care te ajuta sa iti revii rapid si sa scapi de mahmureala.

Ia vitamina B

Pentru a nu te simti rau inainte sa consumi alcool, inainte sa bei primul pahar ia 50 de miligrame din complexul de vitamina B si mai poti lua inca o doza si in timp ce bei. In acest fel senzatia de mahmureala de a doua zi nu va fi la fel de puternic resimtita.

Bea bauturi alcoolice de culoare deschisa

Bauturile in culori inchise au o cantitate mai mare de substante toxice numite congeneri care contribuie la starea de mahmureala. Pentru a evita mahmureala de a doua zi, alege sa bei cocktailuri pe baza de vodka sau gin in loc de rom si whiskey. Insa prima conditie pentru a evita mahmureala este sa nu exagerezi cu consumul de alcool.

Bea ceai de ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii pentru a trata stomacul suparat, care insoteste de regula starea de mahmureala. Bea ceai de ghimbir sau mananca cateva feliute subtiri de ghimbir proaspat si vei simti cum acesta isi face imediat efectul.

Hidrateaza-te cu apa de cocos

Hidratarea este una dintre cele mai rapide metode de a te simti mai bine dupa o noapte in care ti-ai facut de cap, consumand alcool peste limita normala. Apa de cocos contine mai multi electroliti decat multe bauturi energizante si mai mult potasiu decat o banana. In cazul in care nu ai apa de cocos, hidrateaza-te cat poti de bine cu apa plata.

Fa o baie calda

Cel mai simplu mod prin care sa previi sau sa tratezi mahmureala este sa incerci sa scoti tot alcoolul si toxinele din organism. O baie fierbinte sau un dus va ajuta corpul sa elimine aceste toxine si te vei simti mai bine imediat.

Mananca o banana

Nivelul scazut de potasiu din organism te va face sa te simti slabilt si este si cauza aparitiei crampelor musculare. Bananele sunt o sursa bina de potasiu care te ajuta sa inlocuiesti mineralele si eletrolitii pe care i-ai eliminat in timp ce ai consumat prea mult alcool.

Bea suc de rosii

Sucul de rosii contine vitamine, minerale si enzime pe care le pierzi de obicei dupa ce ai baut prea mult. De asemenea, sucul de rosii contine fructoza care ajuta la metabolizarea alcoolului care se afla inca in organism.

Consuma alimente fermentate

Alimentele fermentate contin bacterii sanatoase care ajuta un stomac iritat sa se simta mult mai bine. Varza murata este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai eficiente remedii pentru mahmureala, la fel si alte tipuri de muraturi, dar si cateva lactate te ajuta sa te refaci dupa ce ai exagerat cu consumul de alcool.

Dormi cat mai mult

Dar, uneori cel mai eficient remediu pentru mahmureala este un somn bun. Incearca sa dormi cat mai mult dupa o noapte in care ai exagerat cu alcoolul pentru ca aceasta este cea mai buna metoda prin care scapi de mahmureala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare