Boli

#remedii balonare #tratare balonare #balonare #alimentatie #medicatie

9 remedii care te scapa de balonare, dar pe care le ai deja in casa, fara sa stii

Balonarea este o afectiune dureroasa care poate fi tratata acasa utilizand remedii naturale foarte eficiente, pe care de cele mai multe ori le ai in casa.

1. Probiotice

Probioticele au devenit foarte apreciate in domeniul sanatatii iar rolul lor este acela de a imbunatati flora bacteriana buna din stomac. Cercetatorii au descoperit ca echilibrarea bacteriilor poate elimina balonarea. De asemenea, poticonsuma probiotice din alimente, cum ar fi iaurtul, sau poti lua pastile probiotice zilnic pentru a iti mentine sistemul digestiv reglat si pentru a reduce balonarea.

 

2. O dieta cu continut scazut de carbohidrati

Daca balonarea este cronica, s-ar putea sa fie momentul sa faci o schimbare in dieta generala. Este necesara eliminarea numitor carbohidrati, inclusiv oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli. Acest lucru poate parea complicat, dar toate substantele mentionate se gasesc in produsele care contin lactoza, fructoza, fructani, galactani si alcooli de zahar.

 

3. Bea ceai de menta

Menta este o planta populara pentru usurarea problemelor digestive, deoarece contine ca ingrediente active mentolul, care are proprietati asupra tubului digestiv. De asemenea, menta stimuleaza secretia de sucuri gastrice si de bila pentru a ajuta la expulzarea gazelor, ceea ce o face o metoda perfecta pentru a elimina balonarea.

 

4. Consumapsyllium

Daca crezi ca esti balonat din cauza constipatiei, psyllium poate ajuta la ameliorarea rapida a balonarii. Psyllium este un laxativ natural pe baza de plante, gasit in unele medicamente naturiste. Psyllium este deosebit de eficient, deoarece fibra solubila pe care o contine formeaza un gel gros atunci cand vine in contact cu lichidele, ceea ce va ajuta la reglarea tranzitului si la eliminarea balonarii.

 

5. Extract din frunze de anghinare

Daca balonarea este cauzata de problemele vezicii biliare, extractul de frunze de anghinare s-a dovedit a fi un remediu natural eficient, deoarece stimuleaza eliberarea bilei din vezica biliara. Acest lucru ajuta la descompunerea grasimilor din alimente, ceea ce poate ajuta la eliminarea balonarii care apare din cauza ca ai mancat prea mult.

 

6. Utilizeaza turmeric

Puterea turmericului de a alina balonarea provine din ingredientul activ curcumina, un antioxidant solubil in grasimi, care confera turmericului o nuanta vibranta de galben-portocaliu. Desi poti lua suplimente de turmeric, cel mai delicios mod de a-l incorpora in dieta este pur si simplu sa gatesti utilizandu-l pe post de condiment. Daca balonarea este generata de ulcer, atunci aceasta nu este o metoda buna deoarece turmericul poate deveni iritant.

 

7. Mai putina sare

Cartofii prajiti pot fi foarte ispititori dar sodiul provoaca retentia de lichide, acesta fiind un motiv important pentru care ai putea fi balonat. Acest lucru se datoreaza faptului ca sodiul afecteaza capacitatea rinichilor de a elimina lichid si toxine.

 

8. Mai mult potasiu

Consumul de potasiu este un remediu excelent pentru balonare, deoarece potasiul ajuta rinichii sa elimine excesul de sare si ajuta corpul sa mentina echilibrul de lichide. Bananele, legumele cu frunze verzi, leguminoasele si avocado sunt surse excelente de potasiu.

 

9. Apa cu lamaie

Apa cu lamaie poate ajuta ca remediu pentru balonare, deoarece sucul de lamaie contine potasiu. De asemenea, mai multa apa consumata, in general, imbunatateste digestia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare