Boli

#cardiologi #alimente daunatoare #boli inima #alimente #boli cardiace

8 alimente pe care cardiologii evita sa le consume! Sunt daunatoare pentru inima!

Pentru o inima sanatoasa, dieta alimentara este foarte importanta. Doctorii cardiologi ne sfatuiesc sa facem doar alegeri sanatoase in privinta alimentatiei pentru a ne feri de boli cardiovasculare. Iata care sunt alimentele pe care trebuie sa le eviti!

Carnea procesata

Carnea procesata, fie ca este vorba de bacon, sunca, hot dogs sau carnati, este plina de grasimi saturate extrem de nocive pentru sanatate, fiind demonstrata legatura intre consumul acestor produse si aparitia unor boli grave de inima sau chiar cancer. In categoria carnurilor procesate sunt toate acele produse care au fost prelucrate, sarate, afumate, fermentate pentru a avea un termen de valabilitate cat mai lung. Sarea si restul substantelor chimice folosite in procesare sunt daunatoare in special pentru inima, mai ales cand sunt consumate in cantitati mari.

Chipsuri

Chipsurile sunt deseori o gustare la indemana, atunci cand suntem la munca sau la scoala, ori cand ne relaxam in fata televizorului, dar nu ne dam seama ca acestea sunt pline de sare, grasimi si carbohidrati, ajungand sa duca la aparitia bolilor cardiovasculare. Incearca sa elimini gustarile care contin sare sau sa alegi variante mai sanatoase, cum ar fi chipsuri de cartofi pe care le poti prepara acasa sau popcorn care nu are sare.

Pizza

Cine poate rezista in fata unei pizza cu toate ingredientele preferate? Din pacate, pizza este o alta sursa de sare in exces si branzeturi procesate. In cazul in care nu poti renunta la obiceiul de a savura cate o pizza atunci cand iesi in oras, incearca sa alegi variante mai sanatoase cum ar fi cele care au mai multe legume.

Sucuri dietetice

Bauturile acidulate ar trebui evitate cu desavarsire pentru a avea o dieta cat mai sanatoasa. Nu te gandi ca variantele dietetice ale bauturilor acidulate sunt mai sanatoase. Din contra! Aspartamul din sucurile dietetice este mai nociv decat zaharul si creste pofta de dulce. Sucurile dietetice duc la cresterea in greutate, un factor care duce la aparitia bolilor de inima.

Sare

Consumul de sare este legat de aparitia tensiunii arteriale. Doctorii recomanda celor care se confrunta cu tensiune arteriala crescuta sa limiteze consumul de sare de orice fel si sa foloseasca alte condimente in mancare care pot inlocui cu succes gustul sarat, cum ar fi rozmarimul, usturoiul, scortisoara, curry si altele.

Paine alba

Painea alba, pastele si orezul au continut ridicat de amidon si ar trebui evitate. Alege produse din cereale integrale pentru ca sunt bogate in fibre si se digera mai usor, ajutand la reglarea nivelului de zahar din sange.

Bauturi energizante

Bauturile energizante contin ingrediente nesanatoase cum sunt guarana si taurina. Daca aceste ingrediente interfereaza si cu cofeina, pot deveni cu adevarat periculoase pentru inima. Bauturile energizante contin deja multa cofeina, intr-o cantitate atat de mare incat ar putea declansa aritmie cardiaca.

Pui prajit

Puiul prajit este gustos, dar poate face mult rau inimii, siluetei si provoaca aparitia oxidantilor in organism care apoi distrug celule. Alege o varianta mai sanatoasa de a prepara puiul, in locul celui prajit intr-o cantitate mare de ulei.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare