Boli

#glucoza #zahar #dulce #dulciuri #diabet

7 semne ca mananci prea mult dulce

Majoritatea oamenilor cred ca numai diabeticii au niveluri ridicate de zahar in sange. Cu toate acestea, orice persoana poate suferi de hiperglicemie fara sa realizeze cat de mult rau isi face. Tocmai de aceea iti vom dezvalui cateva dintre semnele care iti arata faptul ca mananci mult prea mult dulce.

 

Foamea constanta

Nivelul ridicat de zahar din sange impiedica patrunderea glucozei in celule. Drept urmare, organismul nu primeste energie si cere mancare iar si iar. Este un cerc vicios.

Oboseala

Odata cu nivelul crescut de zahar din sange, organismul nu mai poate stoca si absorbi glucoza in mod corespunzator. De aceea, energia este folosita ineficient, iar celulele corpului nu primesc combustibilul de care au nevoie. Toate acestea aduc cu sine un nivel sporit de oboseala.

Urinare frecventa

Cand glicemia este prea mare, rinichii nu pot retine lichidul. Prin urmare, organismul, incercand sa aduca la normal concentratia de glucoza din sange si din celule, fluidizeaza sangele cu ajutorul lichidului intracelular. Acest lucru duce la o urinare frecventa.

Gura uscata, sete excesiva

Gura uscata si setea continuua vin ca raspuns la pierderile mari de lichide. Hipotalamusul, care evalueaza nivelul de deshidratare si provoaca setea, trimite un semnal corespunzator creierului. De preferat este sa bei apa sau ceai fara zahar.

Boli infectioase

Infectiile tractului urinar (UTI) pot aparea atat la barbati, cat si la femei. Cu toate acestea, mult mai des se regasesc la femeile cu niveluri ridicate de zahar si la cele care sufera de diabet. O cantitate mare de zahar creeaza un mediu favorabil pentru reproducerea bacteriilor si a ciupercilor.

Piele uscata

Pielea uscata poate fi asociata cu niveluri ridicate de zahar din sange din diferite motive. De vina poate fi urinarea excesiva, care deshidrateaza corpul.

Dificultati de concentrare

Nivelurile ridicate de zahar impiedica patrunderea glucozei in celulele creierului, astfel incat creierul intampina dificultati in obtinerea energiei. Acest lucru afecteaza negativ viteza de gandire si abilitatea de a lua decizii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare