Boli

#cardiologi #riscuri #control cardiologic #boli cardiace #prevenire boli cardiace #risc boli cardiace

7 lucruri pe care cardiologii vor sa le stii! Iti pun sanatatea in pericol!

 

Sanatatea este bunul nostru cel mai de pret si atunci cand incepem sa nu il avem simtim ce inseamna si cat de important este. De aceea orice facem pentru a mentine starea de sanatate este pozitiv. Iata 7 lucruri la care sa fim atenti si pe care cardiologii ar vrea sa le cunoastem:

 

1. Kilogramele in plus, un factor declansator in problemele cadiace

Kilogramele in plus devin o problema pentru inima si pentru pomparea sa in mod corespunzator. Atunci cand un om are kilograme multe in plus, este simplu de observat ca are nevoie de o schimbare, insa atunci cand este doar putin peste limita normala, devine mai greu pentru doctori sa anunte ca este necesara scaderea in greutate. In realitate, orice surplus afecteaza inima.

 

2. Zaharul este principala problema in declansarea bolilor cardiace, nu grasimea

Toata lumea vorbeste despre grasime ca fiind un factor important declansator al problemelor cardiace, insa nu multi stiu importanta zaharului in aceasta situatie. Atunci cand cineva mananca zahar, creeaza in interioul vaselor de sange un raspuns legat de insulina care este toxic.

 

3. Majoritatea suplimentelor nu fac nimic pentru sanatatea inimii tale!

Cei mai multi oameni iau suplimente alimentare recomandate de medici, insa de cele mai multe ori acestea nu sunt eficiente. Se intampla sa fie cazul si de medici care sunt in colaborare cu anumite firme de astfel de suplimente si atentia trebuie sa fie si mai mare. Ceea ce se stie ca ajuta este insa uleiul de peste si vitamina D, care lipseste mult din organism.

 

4. Apneea in somn

Atunci cand iti observi partenerul de viata ca sforaie mult sau ca se trezeste mai obosit decat s-a culcat, este un posibil semn al unei probleme ce tine de inima. Este bine sa mergi la doctor si sa obtii informatii.

 

5. Preeclampsia in timpul sarcinii

Hipertensiunea in timpul sarcinii urmata de anumite probleme ale unor organe ale fatului, dau denumirea de preeclampsie. Dupa ce a nascut, femeia are nevoie sa tina sub control aceasta afectiune declansata in timpul in care a fost insarcinata, pentru ca pot sa apara afectiuni si simptome importante si la 25 de ani distanta de momentul nasterii.

 

6. Fumatul

Fumatul afecteaza sanatatea. Acest lucru este bine stiut in general de catre toti oamenii si este un factor in plus atunci cand vorbim despre sanatatea inimii. Tot sistemul este influentat negativ de prezenta substantelor din tigari.

 

7. Stresul

Stresul afecteaza mare parte a populatiei, iar motivele sunt diverse: de la locul de munca, la stilul de munca si conditiile aparute, pana la familie si problemele de sanatate sau interrelationare existente. Stresul se stie ca are o influenta in cresterea nivelului de colesterol si de presiune sangvina. Acest lucru afecteaza automat inima si functionarea sa si impiedica omul sa duca o viata plina de sanatate. Exista multe forme de a elimina stresul din existenta omului, printre care amintim relaxarea in natura, gandirea corecta, cresterea increderii in deciziile luate, pozitivitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare