Boli

#parteneri #stres #calorii #infectii #dureri #hormoni #sex #sarut #sistem imunitar #relatii

7 beneficii ale sarutului

Stiai ca in timpul sarutului, organismul elibereaza endorfine, adrenalina si oxitocina, hormoni puternici care protejeaza impotriva infectiilor si bolilor? In plus, relaxeaza si stimuleaza intimitatea dintre parteneri!

1 Sarutul intareste relatiile

Atunci cand se saruta, atat femeile, cat si barbatii produc un hormon al placerii, oxitocina. Denumit si "hormonul dragostei", oxitocina intareste relatiile. Pe scurt: sarutam persoanele pe care le iubim si iubim persoanele pe care le sarutam!

2 Sarutul stimuleaza actul sexual

Sarutul este esential pentru un preludiu de succes si mareste sansele ca ambii parteneri sa aiba o experienta erotica placuta. In plus, sexul regulat stimuleaza intreg organismul, dar si increderea in sine, iar sarutul joaca un rol important in acest proces.

3 Sarutul lupta impotriva bolilor

Sarutul este si o metoda eficienta prin care organismul lupta impotriva bolilor, in special daca toate aceste saruturi duc la sex. De-a lungul timpului, numeroase studii au aratat ca sarutul intareste sistemul imunitar, atat al femeilor, cat si al barbatilor. In plus, in timpul sarutului, organismul produce cantitati mai mari de imunoglobulina A, un anticorp puternic care protejeaza impotriva infectiilor.

4 Sarutul reduce durerile

In timpul sarutului, organismul elibereaza si adrenalina, un hormon care reduce durerile si inflamatiile. In acelasi timp, sunt eliberate si endorfine, hormoni puternici cu efecte analgezice, care lupta in special impotriva durerilor de cap.

5 Sarutul reduce stresul

De cate ori te simti extenuat la finalul unei zile dificile? Responsabil pentru starea ta este cortizolul, un hormon al stresului, care are un efect negativ asupra sistemului imunitar si endocrin. Insa in timpul sarutului se reduce nivelul de cortizol din organism, ceea ce imbunatateste starea generala a organismului.

6 Sarutul ajuta la arderea caloriilor

Cu siguranta in timpul sarutului nu se ard la fel de multe calorii ca la sala de sport, insa intreg metabolismul este stimulat. De altfel, specialistii arata ca in timpul sarutului se ard in jur de 5 calorii pe minut.

7 Sarutul imbunatateste aspectul pielii

Sarutul este benefic si pentru piele: imbunatateste aspectul general si intareste muschii faciali. In timpul sarutului sunt pusi in miscare peste 30 de muschi faciali, care intaresc obrajii si stimuleaza circulatia sangelui la nivelul fetei.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare