Boli

#depresie #oboseala #depresie barbati #iritabilitate

6 semne de depresie la barbati

Anual, milioane de oameni din intreaga lume sunt afectati de depresie din cauze diferite. Aceasta afectiune se manifesta prin tristete sau pierderea interesului pentru activitatile preferate. Chiar daca in general simptomele sunt asemanatoare indiferent de sex, acestea pot fi totusi usor diferite in cazul barbatilor.

Oboseala


Oamenii care sunt deprimati pot suferi adesea de schimbari cum ar fi, spre exemplu, scaderea nivelului de energie. Acestia se pot simti mai obositi ca de obicei, pot intampina o incetinire a miscarilor fizice, dificultati de vorbire si chiar de gandire. Acest simptom este mult mai frecvent in cazul barbatilor care sufera de depresie, comparativ cu femeile.
 

Insomnie


Un alt simptom al depresiei masculine este insomnia. In momentul in care o persoana se trezeste in toiul noptii si nu mai poate adormi sau pur si simplu nu reuseste sa adoarma seara cand se baga in pat, poate suferi de depresie.

De asemenea, orele indelungi de somn sunt si ele un simptom al depresiei, mai ales daca barbatul respectiv sustine ca dupa 12 ore de somn se simte inca obosit.
 

Dureri de stomac sau de spate


Problemele digestive (constipatia, diareea) si durerile de spate sau de cap, pot fi adesea simptome clare ale depresiei. In aceste situatii, aceste probleme de sanatate nu dispar in urma unui tratament medicamentos. Singura solutie este sa tratezi cauza principala a problemelor: depresia.
 

Iritabilitate


Dincolo de tristete, iritabilitatea este un alt simptom al depresiei, specific barbatilor. Acesta stari de iritabilitate si nervozitate apar ca urmare a gandurilor negative frecvente.
 

Furie si ostilitate


In cazurile avansate de depresie, oamenii poate avea accese de furie sau ostilitate, de cele mai multe ori fara un motiv intemeiat. Explicatia pe care o dau medici in acest sens este ca barbatii care simt ca ceva este in neregula, simt nevoia sa demonstreze ca inca nu si-au pierdut puterea si autoritatea.
 

Dificultati de concentrare


Un barbat care sufera de depresie se poate simti incetinit in munca psihica pe care o depune, poate avea dificultati de mentinere a concentrarii, mai ales pentru ca mintea lor este adesea coplesita de ganduri negative.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare