Boli

# infectie parazitara #paraziti intestinali #simptome #paraziti

6 semene ca ai o infectie parazitara

Infectiile parazitare sunt afectiuni frecvent intalnite. Inainte de a afla care sunt simptomele infectiei parazitare, trebuie sa stii ca un parazit este un organism care traieste intr-un alt organism numit gazda, inclusiv in organismul uman.

Parazitii intestinali pot provoca boli grave si pot duce chiar la deces. Dar cand infectia parazitara este diagnostica la timp, aceasta poate fi tratata cu ajutorul medicamentelor. Iata cateva dintre semenele tacute ale infectiei parazitare.

1. Ai baut apa din surse nesigure

Mai ales atunci cand calatoresti in afara tarii, exista posibilitatea sa bei apa de la robinet sau sa faci baie intr-un lac din zona, si astfel sa ingerezi apa contaminata fara sa stii. Apa contaminata este una dintre cele mai comune cauze ala infectiilor parazitare.

2. Ai mancat alimente negatite complet

Pentru a evita infectiile parazitare, nu mai consuma alimente care nu sunt preparate termic sau nu sunt gatite suficient. Carnea cruda de vita sau de porc poate duce la infectia cu tenia. Nici pestele crund nu este mai putin periculos si pot aparea infectii parazitare si atunci cand consumi acest tip de carne. In plus, mancarea sau apa conatminata pot duce la infectia cu ascaris. Parazitii intestinali ascaris pot atinge lungimea de 35 de centimetri si pot provoca blocaje intestinale severe.

3. Slabesti rapid, fara sa tii dieta

Sunt putine afectiuni care provoaca scaderea in greutate, insa aceasta este unul dintre primele simptome ale infectiei parazitare. Parazitii interstinali te vor face sa pierzi kilograme, pentru ca acestia se afla in intestine si se hranesc cu mancarea pe care o gasesc acolo.

4. Sistem imunitar distrus

Un sistem imunitar distrus sau slabit nu va avea capacitatea sa lupte cu parazitii intestinali. Persoanale expuse sunt cele care sufera de diabet, cele infestate cu HIV sau cei care au suferit un transplant si urmeaza tratament cu imunosupresoare

5. Petreci mult timp la toaleta

Infectia cu giardia este una dintre cele mai intalnite infectii parazitare. Infectia cu giardia apare ca urmare a consumului de apa contaminata sau mancare cruda care contine parazitul, intrarea in contact cu suprafete contaminate cu giardia, cum ar putea fi manerele sau robinetii din baie, sau atunci cand inoti in apele lacurilor infestate cu giardia. Infectia cu giardia se manifesta prin diaree, gaze, crampe abdominale sau deshidratare in decurs de una pana la trei sapatamani dupa expunere.

6. Probleme de respiratie

Nu foarte multa lume asociaza problemele de respiratie cu infectia parazitara, insa acestea se numara printre simptome. Parazitii se pot dezvolta si in alte locuri decat in intestine. Daca un parazit ajunge in plamani, poate provoca probleme respiratorii cum ar fi tusea sau respiratia scurta.

7. Disconfort vaginal

Orice schimbare brusca a functiilor normale ale corpului poate fi un semn ca se intampla ceva in neregula in organism. Disconfortul vaginal se numara printre simptomele infectiei parazitare. Trichomonas vaginalis este un parazit care se transmite pe cale sexuala. Printre simptomele infestarii cu acest parazit se numara modificarea secretiei vaginale, mancarime, roseata sau durere la nivelul organelor genitale; disconfort in timpul urinarii, durere in timpul actului sexual.

Sursa foto: healthhearty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare