Boli

#sanatate mentala #sanatatea muncii

6 moduri in care jobul iti afecteaza sanatatea si te face sa imbatranesti mai rapid

Oricine are un job stie ca sunt multe forme in care acesta te poate afecta si iti poate determina anumite schimbari neplacute in corp si minte. Iata cateva moduri in care job-ul are influenta asupra ta si te poate face sa imbatranesti mai rapid:

1. Stai la birou toata ziua

Un studiu recent a aratat ca statul jos poate sa te imbatraneasca la propriu. Tot studiul a fost realizat din punctul de vedere al ADN-ului si celulor care se reproduc in anumite rate. Astfel ca s-a demonstrat ca cei ce stau jos mai multe ore pe zi au o rata incetinita. Pentru cei care fac mai multa miscare, rezultatul in timp este mai benefic. Miscarea trebuie sa fie minim 30 de minute pe zi, asa cum este recomandat de catre medici.

2. Lucrezi peste program

Statul pana tarziu la munca si muncitul orelor suplimentare poate sa determine boli de inima si dereglari care afecteaza intreg sistemul. Un studiu din 2012 arata ca persoanele care muncesc peste 50 de ore pe saptamana au un risc crescut cu peste 40 la suta de boli de inima. Un alt studiu extins pe istoria de munca a persoanelor, studiu realizat pe termen de 32 de ani, a concluzionat ca persoanele care muncesc mult sunt stresate.

3. Stai multe ore pe scaun

Daca nu vrei sa te simti ca un om de 80 de ani este bine sa iti corectezi postura cat poti de mult. Incheieturile si muschii tai pot avea de suferit din cauza pozitiei pe care o ai la serviciu. De altfel cu siguranta ca si circulatia ta este impiedicata sa functioneze la parametri maximi pentru ca este intrerupta partial de postura deficitara. Ceea ce poti sa faci este sa ai control pe pozitia din scaunul de birou si sa te ridici din cand in cand pentru a lasa libera circulatia.

4. Stai prea multe ore cu ochii in calculator

Cei mai multi oameni stau peste doua ore pe zi la calculator, ceea ce inseamna ca vederea poate sa fie afectata. Persoanele care petrec atat de mult timp in fata monitorului, pot avea ochii uscati, vederea incetosata si alte probleme aferente acestora.

5. Petreci prea mult timp pe drum, pana la serviciu

Daca faci cel putin o ora pe drum la dus si o ora pentru a te intoarce acasa, este posibil sa ai anumite neplaceri. Se adauga un stres ce tine de obligatia de a petrece acest timp pe drum si posibile probleme musculare si legate de oase. Corpul resimte efortul depus.

6. Conflictele cu colegii de serviciu

Una dintre cele mai nocive situatii este aceea a serviciului plin cu colegi nepoliticosi, prea in concurenta sau care iti determina anxietate. Astfel ca este mai bine sa existe pauze, situatii in care sa te poti relaxa si in care sa ai grija de tine. Altfel vei simti stresul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare