Boli

#obiceiuri gresite #obiceiuri #sanatate

6 lucruri pe care le faci gresit! Renunta acum la ele! Iti afecteaza sanatatea!

Fie ca faci anumite actiuni care nu te ajuta, fie ca vrei sa inveti cum sa ai grija de sanatatea ta si sa iti schimbi stilul de viata, iata 6 lucruri pe care le poti face corect si care te pot ajuta in imbunatatirea calitatii vietii tale:

1. Folosesti multe produse anti-bacteriene

Desi pare ca produsele anti-bacteriene te pot ajuta pentru curatarea mainilor, in realitate ele contin anumite substante care nu ajuta deloc. Aici poate sa fie amintita substanta numita triclosan care de fapt impinge bacteriile sa dezvolte anumite mutatii si sa le faca sa fie rezistente la ceea ce incearca sa le distruga. Astfel ca ele se pot inmulti si tu nu vei scapa de ele de pe suprafata mainilor.

Ceea ce poti sa faci este sa incerci sa te speli pe maini cat mai des pentru a evita sa te imbolnavesti.

2. Folosesti castile pentru a asculta muzica la maxim

Desigur ca o pereche de casti poate ajuta in ceea ce priveste intimitatea, insa nu trebuie sa fie utilizata pentru a asculta muzica la intensitate si volum mare. Daca vei alege sa faci asta des, se poate sa ai probleme cu auzul, sa fie afectat aparatul auditiv si in timp, se poate ajunge chiar la a nu mai putea auzi.

Ce poti sa faci este sa investesti intr-o pereche de casti buna, care sa anuleze zgomotul din afara, iar tu nu vei mai dori sa dai muzica mai tare pentru a acoperi alte sunete din afara.

3. Faci dus doar cu apa calda, fara a alterna cu rece

Desi poate ca nu pare placuta ideea, dusul alternativ rece-cald este benefic pentru sanatate. Acesta ajuta la imbunatatirea circulatiei, la intarirea si elasticitatea pielii, la ajutarea sistemului limfatic si la ridicarea sistemului imunitar.

Daca ti se pare neplacut sa faci dus cald si apoi rece, poti sa incepi treptat, la inceput stand doar 10 secunde cu apa rece curgand si apoi crescand la 30 de secunde.

4. Nu te speli pe fata inainte de sport

Cei mai multi oameni care au grija de pielea lor se spala dupa ce termina un antrenament, insa putini sunt cei care se spala si inainte. Daca pielea nu este curata, in timpul antrenamentului se amesteca mult cu transpiratie si praf si se blocheaza porii, cauzand acnee si alte probleme.

Ce poti sa faci este sa folosesti demachiant sau alt produs de curatare si sa te speli cu apa inainte de sport.

5. Folosesti electronice inainte de somn

Acestea iti vor afecta producerea de melatonina care iti regleaza somnul. De aceea este mai bine sa citesti sau sa faci alte activitati care te ajuta sa te relaxezi inainte de culcare.

Ce poti sa faci este sa indepartezi electronicele din camera in care dormi, iar daca este necesar sa te uiti pe telefon, poti reduce luminozitatea.

6. Te uiti la telefon, in jos, ore in sir

Aceasta pozitie afecteaza gatul si coloana si nu este recomandata. Ce poti sa faci este sa aduci telefonul spre nivelul ochilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare