Boli

#greseli sanatate #sanatate #greseli

6 greseli care-ti pun sanatatea in pericol

Deseori, fara ca macar sa realizam, facem greseli care ne pot pune sanatatea in pericol. Altfel spus, se poate intampla ca propriile obiceiuri sa fie o cauza a contactarii virusilor si a afectiunilor de diverse tipuri. Iata cateva greseli comune pe care le facem si care pericliteaza starea generala de sanatate.

Iti rozi unghiile

Cei mai multi oameni stiu ca roaderea unghiilor este un obicei prost, dar nu s-au gandit si la riscurile grave pentru sanatate cu care el este asociat. Unghiile sunt mediul ideal pentru dezvoltarea si inmultirea bacteriilor periculoase pentru organism, cum ar fi E.coli sau salmonella. Aceste bacterii se transmit prin alimente, iar atunci cand oamenii isi rod unghiile, ele pot intra in contact cu mucoasa bucala si se poate ajunge la imbolnavire.

Porti pantofii de exterior in casa

Pantofii de exterior sunt ideali pentru a transporta alergeni (murdarie, praf, spori de mucegai, substante chimice, bacterii si virusi) pe oriunde calcam. De aceea, pentru a nu aduce in casa noastra toate aceste elemente, este recomandat sa lasam la intrare incaltamintea cu care am circulat prin exterior. Pentru aceasta, un suport special de pantofi prevazut cu o sursa de aerisire, poate fi foarte util. O alta metoda de preventie o reprezinta dezinfectarea mainilor cu un gel septic ori de cate ori manipulam pantofii sau legam sireturile.

Dormi in ceraceafuri murdare

Specialistii in boli infectioase ne avertizeaza ca, desi cearceafurile nu sunt vizibil murdare, ele trebuie schimbate saptamanal. Aceasta recomandare asigura mentinerea sanatatii, tinand acarienii la distanta. Acarienii sunt daunatori oamenilor, iar larvele lor pot declansa probleme respiratorii grave, in special la persoanele care sunt predispuse la alergii. Pentru indepartarea acarienilor, cearceafurile se schimba saptamanal si trebuie spalate temeinic cu apa cat mai fierbinte.

Nu curati niciodata portofelul sau poseta

Oare cati dintre noi se gandesc sa isi curete si sterilizeze cu atentie portofelele sau posetele? Probabil prea putini! Totusi, igienizarea posetelor sau a portofelelor, este foarte importanta pentru pastrarea sanatatii. In poseta si portofel tinem lucruri pe care le folosim constant cum ar fi telefonul, cheile, cartile de credit, toate acestea intrand in contact direct cu pielea cand le folosim. Ele sunt purtatoare ideale de microbi si agenti patogeni si trebuie curatate si sterilizate cel putin de doua ori pe an, pentru a inalura posibilii agenti patogeni nedoriti. Se pot dezinfecta cu spirt sau cu alte substante sterilizante.

Nu cureti telecomanda

Chiar daca ne spalam des pe maini, acestea sunt rareori perfect curate si pot fi purtatoare de germeni si bacterii. Astfel, cand manipulam telecomenzile le putem infesta si pe acestea. De aceea se recomanda stergerea si igienizarea periodica a telecomenzilor cu spirt sau alta substanta sterilizanta.

Nu te speli pe maini dupa alimentarea autoturismului cu combustibil

Spalarea mainilor dupa ce alimentam masina cu combustibil poate aduce beneficii mari starii generale de sanatate. Ganditi-va numai la numarul de persoane care ating zilnic pompa de alimentare si imaginati-va acum toti germenii cu care intrati in contact atunci cand puneti mana pe ea! Spalarea mainilor dupa fiecare alimentare poate fi un obicei cat se poate de benefic pentru sanatate.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare