Boli

#decese West Nile # West Nile in Romania #west nile #tantari

6 decese din cauza virusului West Nile in Romania. Tu stii cum sa te protejezi?

Anul acesta au fost confirmate 16 cazuri de meningite cu virus West Nile, din care sase decese, inregistrate in Bucuresti, Buzau, Braila si Olt, anunta Ministerului Sanatatii.

sezonul 2017 (09.05.2017 – 30.08.2017) au fost confirmate 16 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile, dintre care sase decese (Bucuresti – 3, Buzau – 1, Braila – 1, Olt – 1), conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile.

Ministerul Sanatatii subliniaza ca toate aceste cazuri, depistate si inregistrate in Romania, sunt cazuri sporadice si in momentul de fata „nu comporta riscul unei epidemii de amploare”.

De asemenea, MS recomanda autoritatilor locale sa ia masuri de dezinsectie in localitati, cat mai curand posibil, pentru a preveni raspandirea.

„Pe judete, situatia infectiilor cu virusul West Nile este urmatoarea: Bucuresti – 3 cazuri, Buzau – 1 caz, Braila – 1 caz, Constanta – 1 caz, Galati – 1 caz, Giurgiu – 2 cazuri, Ialomita – 1 caz, Ilfov – 2 cazuri, Olt – 1 caz, Sibiu – 1 caz, Vrancea – 2 cazuri”, conform datelor centralizate la Minister.

Un procent de 80% din persoanele infectate nu prezinta simptome, insa in cazul in care apare simptome precum febra sau durere de cap intensa, specialistii Ministerului Sanatatii recomanda ca oamenii sa se prezinte de urgenta la cel mai apropiat cabinet medical.

„In cazurile severe, apar si simptome neurologice: rigiditate a gatului, varsaturi, eruptii cutanate pe piept, sensibilitate crescuta la lumina, convulsii, frisoane, oboseala cronica, slabiciune musculara”, conform sursei citate.

Ministerul Sanatatii recomanda urmatoarele masuri de protectie: evitarea expunerii la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi; evitarea zonelor cu multa vegetatie si umiditate ridicata (parcuri, paduri, ape statatoare etc); utilizarea substantelor chimice repelente de tantari; sa impiedicati patrunderea tantarilor in casa (plase de protectie etc); sa asigurati desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor; sa indepartati recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.

Sursa foto: food.ndtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului