Boli

#consultatii gratuite cancer #prevenire cancer #Preventia salveaza vieti #Docbook

500 de controale GRATUITE pentru depistarea cancerului. Cum te programezi

Peste 78.000 de cazuri noi de cancer apar, in fiecare an, in Romania. Studiile medicale arata, insa, ca jumatate dintre acestea ar putea fi prevenite prin informare constanta a pacientilor si vizite regulate la medic. Docbook se alatura luptei impotriva cancerului si lanseaza campania de responsabilitate sociala „Preventia salveaza vieti!”, prin care va facilita accesul gratuit in clinicile partenere pacientilor care se vor programa la medic, in perioada 5-12 februarie, exclusiv prin aplicatia Docbook.

Romania se afla pe locul al noualea, in Europa, in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de cancer, potrivit datelor Eurostat, si pe locul intai in topul tarilor cu cele mai multe decese survenite in urma cancerului de col uterin. Aceste date ingrijoratoare sunt explicate de medicii oncologi prin depistarea tardiva a maladiei, in conditiile in care romanii nu fac controale regulate si amana sfatuirea cu medicul pana in momentul in care simptomele devin insuportabile. in acest context, Docbook, prima aplicatie din Romania pentru programari online la medic, lanseaza campania „Preventia salveaza vieti!”, prin care va oferi pacientilor peste 500 de controale si investigatii gratuite, in 10 clinici din Bucuresti.

„4 februarie este Ziua Internationala a Luptei impotriva Cancerului, o cauza pe care o sustinem si careia vrem sa ne alaturam prin campania „Preventia salveaza vieti!”. Ne-am dat seama ca preventia cancerului trebuie sa fie mai mult decat o idee. Avem nevoie de actiuni concrete pe care indivizii le pot face si care sa aiba rezultate palpabile si sa previna multe tipuri de suferinte care vin cu boala si tratamentul cancerului. De aceea am apelat la clinicile partenere pentru a trage un semnal de alarma. Ne dorim ca oamenii sa inteleaga ca vorbim despre o maladie care, da, ia vieti si lasa cicatrici adanci, dar care, prevenita sau depistata in faze incipiente, poate fi, in cele mai multe cazuri vindecata.

Controalele regulate sunt primul si cel mai important pas in acest sens, iar noi, alaturi de clinicile partenere Docbook, vom oferi pacientilor romani, pe in perioada 5-12 februarie 2018 , sute de controale si investigatii GRATUITE: ecografii mamare, mamografii, consultatii ginecologice, consultatii gastroenterologie, consultatii dermatologice, consultatii prostata, teste Papanicolau, consultatii senologice”, a declarat Cristian Barbu, fondatorul Docbook.

Aceste screening-uri vizeaza depistarea tipurilor de cancer cu o incidenta ridicata in Romania, respectiv cancerul de san, cancerul de col uterin, cancerul de colon si cancerul endometrial – in cazul pacientelor femei – si cancerul de colon, cancerul de prostata, cancerul pulmonar si cancerul de vezica urinara – in cazul pacientilor barbati. Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cancerul de plamani si cel de san fac cele mai multe victime: 27,3% dintre barbatii romani care isi pierd viata din cauza afectiunilor oncologice sufera de cancer la plamani, in timp ce cancerul de san ucide, anual, 17% dintre femei. in total, aproximativ 50.000 de romani pierd, in fiecare an, lupta cu aceasta maladie necrutatoare.

„Toate aceste afectiuni pot fi prevenite sau depistate in faza incipienta, caz in care protocoalele de tratament pot avea efecte maximale. Dau cateva exemple: 98% dintre cazurile de cancer de colon pot fi prevenite, chiar daca boala nu da niciun simpotom, in faza incipienta. in ceea ce priveste cancerul la san, rata de vindecare este de 95%, atunci cand este depistat timpuriu. De aceea, este vital sa mergem la doctor astazi, daca vrem sa ne bucuram de ziua de maine”, a subliniat Barbu.

Campania „Preventia salveaza vieti!” se adreseaza pacientilor din Bucuresti si se va derula in perioada 5-12 februarie. In cadrul campaniei vor fi oferite peste 500 de consultatii si investigatii gratuite la clinicile partenere: Medicare, Clinica Donna, Clinica Academica, Lotus Med, Medicales, LaurusMedical, Spitalul Monza, Neolife, Hipocrat 2000, Mediplus Company.

Programarile pot fi facute online, in timp real, direct de pe smartphone sau web, prin intermediul aplicatiei Docbook. De asemenea, utilizatorii pot sa consulte disponibilitatea medicilor, competentele lor profesionale si pot obtine confirmarea programarii, totul in mai putin de un minut. Aplicatia este conectata non-stop la toate sistemele de programare ale clinicilor si cabinetelor medicale private partenere si permite utilizatorilor sa caute doctori dupa nume, localitate, specialitate, data si forma de plata acceptata.

Docbook este prima aplicatie din Romani pentru programari online la doctor, disponibila pe Android, iOS sau online, pe site-ul www.docbook.ro. Aplicatia este functionala pentru pacienti din 11 orase ale tarii si este disponibila gratuit in App Store si Google Play.

Sursa foto: health.usnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare