Boli

# vitamine esentiale #minerale #femei #vitamine

5 vitamine si minerale esentiale pentru orice femeie

Consumul de vitamine, minerale si alte substante nutritive reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a ne mentine sanatosi. Este de preferat sa asimilam aceste substante esentiale din alimente (in acest mod ele fiind absorbite mai rapid), mai degraba decat prin administrarea suplimentelor. Totusi, la indicatiile medicului, putem recurge si la suplimentele alimentare pentru remedierea carentelor de vitamine.

Organismul femeilor are nevoie in special de anumiti nutrienti care sa optimizeze functiile corpului si sa asigure longevitatea vietii. Mai ales dupa o anumita varsta, unele dintre vitamine si minerale devin esentiale pentru femei. Afla care sunt acestea!

1. Vitamina B12

Alimente precum produsele origine animala, lactatele sau ouale sunt surse bogate in vitamina B 12. Cobalamina, asa cum mai este cunoscuta aceasta vitamina ar trebui sa fie nelipsita din dieta femeilor, cu atat mai mult in cazul celor care au trecut de 40 de ani. Conform studiilor din domeniul medical, vitamina B12 asigura optimizarea proceselor cognitive si imbunatateste fluxul sanguin.

2. Vitamina E

Aportul zilnic de vitamina E este o conditie de baza pentru mentinerea starii generale de sanatate a femeilor. Aceasta substanta are un rol important in prevenirea efectelor negative pe care le exercita radicalii liberi continuti de colesterolul de la nivelul arterelor. Indicat este ca aportul de vitamina E sa fie asigurat din alimentatie, iar atunci cand se opteaza pentru administrarea de suplimente, se recomanda doar produsele naturale, nu si cele sintetice. Poti gasi suplimente de vitamina E de la Secom la preturi foarte avantajoase pe planteea.ro.

3. Vitamina D

Potrivit statisticilor, mai putin de 10% dintre femeile care au depasit pragul de 50 de ani isi iau din alimente aportul zilnic recomandat de vitamina D. Acest lucru are consecinte destul de grave, deficitul de vitamina D punand in pericol sanatatea din mai multe puncte de vedere. Conform oamenilor de stiinta de la Scoala de Medicina a Universitatii Boston, lipsa de vitamina D poate fi un factor de risc pentru instalarea cancerului de colon, a celui mamar si a cancerului localizat la nivelul esofagului.

4. Fier

Femeile sunt predispuse la anemie, mai ales dupa o anumita varsta. In acest context, aportul de fier este esential pentru mentinerea sanatatii femeilor. Desi orice persoana de sex feminin, indiferent de varsta, poate fi afectata de efectele neplacute ale anemiei din cauza pierderilor din timpul ciclului menstrual, nu inseamna ca menopauza scade riscul de aparitie a acestei afectiuni. Alimentele bogate in fier ar trebui sa fie incluse in dieta zilnica a oricarei femei. Carnea, fasolea, ouale sau tofu sunt doar cateva dintre produsele alimentare bogate in fier.

5. Magneziu

Pe masura ce inaintam in varsta, capacitatea organismului de a absorbi magneziul scade. Medicamentele diuretice dar si antibioticele ingreuneaza si ele acest proces. Potrivit unei serii de studii efectuate la centrul de cercetare din cadrul Harvard, asigurarea aportului optim de magneziu inseamna reducerea riscului de diabet de tip 2 in cazul femeilor. Doza zilnica recomandata de magneziu este de aproximativ 350 mg.

Pentru a preveni carentele de vitamine si riscurile asociate acestora, se recomanda abordarea unei diete alimentare echilibrate.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare