Boli

#boli neurodegenerative #semne dementa #dementa #alzheimer

5 semne ale dementei care trebuie sa te puna pe ganduri

Degenerarea functiilor neurologice este una dintre cele mai grave afectiuni care apare odata cu varsta. Din pacate, pentru dementa, desi se fac o multime de cercetari, nu a fost inca gasit un leac. De aceea, este important sa identifici la timp semnele acesteia si sa actionezi in consecinta pentru a amana degradarea neurologica. 

1. Apatia

Apatia apare frecvent în demenţa precoce, iar cei afectati isi pierd interesul pentru hobby-uri sau activităţi. S-ar putea să nu mai dorească să iasă din casă, pentru a petrece timp cu prietenii şi familia, şi devin persoane aplatizate emoţional, scrie CSID.ro

2. Dificultate in a face sarcini banale

O schimbare subtilă în capacitatea de a finaliza sarcinile uzuale poate indica faptul că o persoana are un început de demenţă. Acest lucru începe de obicei cu dificultăţi în exercitarea sarcinilor mai complexe, cum ar fi jocurile care au o mulţime de reguli.

3. Confuzie

 

Atunci când memoria, gândirea, sau raţionamentul îşi pierd valabilitatea, poate apărea confuzia. Cei afectati nu-si mai amintec chipuri, cuvinte, nu reusesc sa interactioneze normal cu alte persoane.

4. Pierderea memoriei

 

Problemele cu memoria pot fi un simptom precoce de demenţă, fiind unul dintre cele mai frecvente simptome. Modificările sunt adesea subtile şi au tendinţa de a implica memoria pe termen scurt. De exemplu, nu-si mai amintesc de ce sau cum au ajuns intr-o camera, dar isi pot aminti ce s-a intamplat intr-o anumita zi in urma cu 20 de ani. Din aceasta categorie face parte si pierderea memoriei cuvintelor. Se exprima greu, cu dificultate, tocmai pentru ca nu-si amintesc denumirea obiectelor sau notiunilor simple. 

5. Schimbari de dispozitie

Schimbările bruşte ale stării de spirit sunt de asemenea semne ale demenţei. Depresia, de exemplu, este un semn tipic de demenţă precoce, dar si afisarea unei timiditati bruste care se accentueaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare