Boli

# beneficii pilates #pilates #antrenamente #fitness #sport

5 motive pentru care este bine sa te apuci de pilates

Exercitiile de pilates sunt potrivite pentru oricine, de la adolescenti, pana la persoane de varsta a treia si pot fi incepute oricand. Acestea ajuta la imbunatatirea posturii si a flexibilitatii, insa au si alte beneficii asupra sanatatii intregului organism. Descopera cateva motive care te vor face sa te apuci de acest sport cat mai repede:

Iti intareste musculatura

Exercitiile de pilates sunt ideale pentru muschi tonifiati si fermi. Potrivit unui cunoscut antrenor londonez de pilates, Luke Meessmann, citat de mydaily.co.uk, pilates-ul tonifiaza si intareste musculatura corpului, fara sa te supuna la exercitii fizice greoaie.

Pilates este un mod accesibil de a-ti intari muschii de baza, pentru o mai buna postura, echilibru si flexibilitate. Multe dintre miscarile de pilates inseamna sa iti tii trunchiul lipit de o saltea, in timp ce mainile si picioarele "sunt cele care lucreaza", fapt care te ajuta sa devii mai flexibil.

Este bun pentru spate

Multi dintre noi avem un stil de viata sedentar, coloana vertebrala fiind cea care are cel mai mult de suferit. Insa, putem rezolva asta, cu ajutorul exercitiilor de pilates care sa lucreze muschii spatelui si ai umerilor si pe care trebuie sa le faci de cel putin trei-patru ori pe saptamana, cate 30 de minute. Treptat, vei scapa de durerile de spate.

Iti lucreaza bratele

Mai este un pic pana la vremea tricourilor cu maneca scurta, insa ca sa le porti fara sa te temi ca nu ai brate indeajuns de tonifiate, te poti apuca de pilates. Creeaza brate ferme si subtiri in acelasi timp, fara ca musculatura se se dezvolte in exces, lucru pe care si-l doresc cu ardoare in special femeile.

Te scapa de stres

Exercitiile de pilates sunt si o sursa excelenta de energie, de aceea le poti face dimineata, pentru a pleca cu un tonus excelent la serviciu. Seara, in schimb, te va ajuta sa te eliberezi de stresul acumulat dupa o zi plina de sarcini obositoare. Asta, pentru ca antreneaza respiratia, dar ajuta si la eliberarea endorfinelor, hormonii fericirii.

Creste capacitatea de concentrare

Un alt beneficiu pe care il aduce pilates-ul este mentinerea unui creier sanatos, iar asta il face si un sport al mintii. Pentru ca la fiecare miscare trebuie sa dai dovada de atentie, iti creste capacitatea de concentrare. Fiind si o tehnica de relaxare, te ajuta sa iti pastrezi mai bine controlul, reducand starile de anxietate.

Este important sa te apuci de pilates sub coordonarea unui antrenor, ca sa fii sigur ca le faci corect.

Sursa foto: mydaily.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare