Boli

#infectii respiratorii #virus #masuri de igiena #prevenire raceala #raceala #gripa

5 moduri prin care poti evita raceala

Cand vremea se raceste, automat toata lumea din jurul tau incepe sa se panicheze din cauza bolilor de sezon. Raceala si gripa sunt cel mai des intalnite afectiuni ale sezonului rece si din pacate putine persoane scapa fara sa fie afectate de acestea. Totusi, daca iti iei masurile necesare de protectie, raceala va fi o problema pe care o vor avea doar cei din jurul tau.

Iata care sunt modurile prin care poti evita raceala:
 

Tine cont de igiena mainilor


Spala-te pe maini de fiecare data cand vii de afara, indiferent ca ai fost in supermarket, ca ai circulat cu mijloacele de transport in comun sau ca ai coborat pana in fata blocului. Microbii si germenii se afla peste tot, incepand cu manerele usilor si butoanele liftului, pana la ambalajele produselor pe care le cumperi.
 

Odihneste -te


Lipsa somnului iti scade imunitatea, ceea ce te va face sa devii o tinta sigura pentru raceala si chiar gripa. Dormi cel putin 8 ore pe noapte, iar cu cat trebuie sa te trezesti mai devreme, cu atat este recomandat sa adormi mai devreme.
 

Consuma alimente proaspete si sanatoase


Fructele si legumele de sezon reprezinta o mina de aur pentru sanatatea ta. Imagineaza-ti ca dupa fiecare masa sanatoasa, in corpul tau sunt eliberate vitamine si minerale care iti protejeaza corpul si iti intaresc sistemul imunitar.

Orienteaza-te mai ales catre fructe bogate in vitamine C si antioxidanti: struguri, gutui, mere, pere etc.
 

Fa sport


Efortul fizic te mentine sanatos. Cu cat depui mai mult efort, cu atat organismul tau devine mai energic, mai alert si mai puternic in lupta cu bolile de sezon. Este de preferat sa faci jogging in aer liber, atunci cand temperaturile iti permit acest lucru. Daca totusi nu iti place sa alergi in frig, ar fi bine sa deschizi fereastra atunci cand faci sport intr-un spatiu inchis si sa te bucuri de aerul tare si proaspat.

 

Pastreaza distanta


Oamenii care tusesc sau care au secretii nazale trebuie evitati. Desigur, nu trebuie sa te feresti de acestia ca si cum ar avea o boala grava, insa ar fi bine sa eviti sa te apropii prea mult de acestia, sa ii imbratisezi sau pupi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare