Boli

#alimentatie #insecte #spf #strand #aer conditionat

5 masuri de protectie pentru vara

Vara, pe cat de asteptata si iubita de oameni din lumea intreaga, iti poate pune de multe ori sanatatea in pericol. Asadar, nu te lasa purtat de val si incearca sa acorzi atentie lucrurilor din jurul tau, chiar si celor care la prima vedere par lipsite de importanta.


Iata cateva sfaturi pentru a fi in siguranta in aceasta vara:


Foloseste crema cu protectie solara


Stii deja ca razele soarelui sunt mai nocive cu fiecare zi care trece, asa ca este recomandat sa iti iei masuri de protectie. Achizitioneaza produse pentru ingrijirea zilnica, produse care sa aiba un grad SPF ridicat. Crema hidratanta pentru ten, fondul de ten sau lotiunea de corp trebuie sa aiba ingrediente care sa iti protejeze pielea de razele ultraviolete. In mod normal, indiferent de cat de puternic este soarele (razele UV exista chiar si atunci cand este inorat), este recomandat  sa nu iesi din casa fara sa folosesti un astfel de produs.


In acest fel, vei fi protejat de aparitia alunitelor si a cancerului de piele. In plus, pielea ta va ramane tanara pentru mai mult timp.


Fereste-te de insecte


Tara noastra este invadata de tantari si capuse . In ultima vreme, foarte multe persoane au ajuns la spital din cauza cauza muscaturii de capusa, iar cei mai predispusi sunt copiii, care se joaca prin parcuri si in spatiile verzi. Muscatura de capuse poate duce la infectii grave si chiar boala Lyme , cunoscuta si sub denumirea de „boala cu 1000 de fete” din cauza simptomelor multiple care se aseamana cu ale altor boli.


De asemenea, muscatura de tantar poate irita pielea si, mai rau decat atat, poate transmite diferite boli.


Asadar, atunci cand mergi la padure sau in spatii verzi, protejeaza-te cu o crema anti-insecte.


Ai grija la alimentatie


Vara este anotimpul in care alimentele se altereaza foarte repede, asa ca este necesar sa fii foarte atent. Prepara alimentele imediat ce le-ai cumparat si evita sa cumperi produse alimentare de la comerciantii ilegali (tarabe improvizate cu oua, carne, lactate etc).


Astfel, vei fi protejat de toxiinfectii alimentare, indigestie sau alte probleme digestive .

 


Fara aer conditionat in exces


Chiar daca afara sunt aproape 40 de grade, evita sa dai aerul conditionat la maxim, pe cea mai mica temperatura. In primul rand ca este foarte posibil sa suferi de migrene, iar schimbarile de temperatura nu sunt tocmai sanatoase.

 


Ai grija la stranduri


Daca nu ai posibilitatea sa ajungi prea curand la mare, insa iti doresti sa inoti si sa te bronzezi, si alegi sa mergi la strand, este recomandat sa ai in vedere faptul ca apa din bazine nu este tocmai foarte curata. Multe persoane au ajuns la spital acuzand otite, conjunctivita, furuncul, acnee, eczeme sau negi in urma vizitei la strand.


Asadar, evita sa inoti in bazine in care apa este murdara, evita sa inghiti apa, poarta intotdeauna papuci de plaja, evita sa inghiti apa si spala-te cu sapun antibacterian inainte si dupa fiecare zi de mers la strand.


De asemenea, daca alegi sa iti faci dus la grupurile sanitare ale strandului, nu intra in cada fara sa porti papuci deoarece apa calda este mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Sursa foto : sierraclub.typepad.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului