Boli

#implant dentar #stomatolog

5 lucruri pe care nu le stiai despre implantul dentar

Implantul dentar este una dintre cele mai moderne si sigure solutii pentru inlocuirea dintilor pierduti. Dintre avantajele sale trebuie sa amintim faptul ca arata identic si se comporta la fel ca dintele natural. In plus, gratie tehnologiilor de ultima generatie din sfera stomatologica, interventia necesara pentru realizarea implantului este simpla si nedureroasa.

Descopera in continuare 5 lucruri utile si interesante pe care nu le stiai despre implanturile dentare.

1. Fumatul influenteaza reusita interventiei

O curiozitate legata de interventia de realizare a implantului dentar este ca reusita sa poate fi afectata de anumite obiceiuri nocive, cum ar fi fumatul. Sub actiunea substantelor pe care le contin tigarile, are loc scaderea circulatiei sangvine, ceea ce incetineste vindecarea post interventie. In plus, nicotina si gudronul depuse in zonele intraorale sensibile cresc riscul de aparitie a cariilor la dintii sanatosi - in acest mod fumatul fiind un factor de aparitie a complicatiilor medicale. Avand in vedere toate aceste efecte nedorite ale fumatului, specialistii implantologi recomanda pacientilor ca, inainte de a incepe tratamentul cu implant dentar, sa renunte la fumat cel putin pe durata tratamentului.

2. Implantul dentar stopeaza atrofia osoasa

Odata ce un dinte a fost pierdut, osul se va degrada treptat. Implanturile limiteaza pierderea masei osoase, mentinand totodata sanatatea gingiilor. In plus, implantul are un rol esential in combaterea efectului de deformare a gurii si, in fond, a intregii fizionomii intrucat, atunci cand nu este folosit pentru a sustine dantura maxilarul isi pierde din putere si din fermitate.

3. Implanturile dentare protejeaza intreaga dantura

Inlocuind un dinte care a fost irecuperabil, un implant dentar asigura sustinerea necesara pentru dintii limitrofi. In lipsa unuia, intreaga dantura va avea de suferit, deoarece ceilalti dinti vor deveni instabili si, deseori, acest lucru reprezinta cauza unor afectiuni complexe precum mobilitatea dentara si chiar paradontoza.

Mai mult decat atat, spre deosebire de puntile dentare care necesita slefuirea dintilor adiacenti spatiului care va fi completat de dintii artificiali, implantul dentar este instalat in locul dorit, fara a afecta dintii naturali sanatosi.

4. Implantul dentar nu interfereaza cu tehnologia RMN

Potrivit unui mit despre implanturile dentare, acestea ar influenta negativ rezultatele investigatiilor RMN.  Aceasta afirmatie este, insa, complet eronata. Datorita progresului tehnologic din domeniul stomatologiei, implanturile sunt 100% compatibile cu organismul uman, fiind realizate din materiale care nu sunt magnetizabile. Implanturile nu contin deloc fier in compozitia lor (deoarece acestea sunt confectionate din titan sau din aliaj de titan si zirconiu), prin urmare nu exista riscul sa interfereze cu tehnologia RMN.

5. Reabilitarea orala cu ajutorul implanturilor dentare este rapida

Cu ajutorul procedurii Fast and Fixed, pacientul va obtine beneficiile oferite de dinti ficsi intr-o perioada de timp de numai 8 ore (care se poate prelungi pana la maxim 24 de ore). Practic, lucrarile dentare provizorii se realizeaza in aceeasi zi cu inserarea implanturilor.

Implanturile dentare reprezinta o investitie in sanatatea danturii care ofera beneficii pe termen lung. De regula, cele mai multe dintre optiunile disponibile de implant rezista chiar si peste 10 ani. Controalele dentare periodice si igiena dentara foarte riguroasa care include folosirea dusului bucal sunt doua dintre recomandarile de ingrijire a implanturilor dentare in urma interventiei.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare