Boli

#cos de rufe #frigider #dulap #microbi #prosoape de bucatarie #intrerupatoare

5 locuri surprinzatoare unde se ascund microbii

In conditii optime de mediu, o bacterie se poate inmulti la fiecare 20 de minute. Intr-o singura zi, o celula bacteriana se multiplica de 70 de trilioane de ori. Unii germeni, cum sunt virusurile, pot avea efecte negative pe termen lung asupra sanatatii umane. Astfel de germeni sunt intalniti in locuri din casa la care nici nu te-ai fi gandit.

Descopera 5 locuri surprinzatoare unde se ascund microbii in casa ta:

1 Chiuveta si prosoapele din bucatarie

In prosoapele de bucatarie din material textil se ascund germeni care sunt imprastiati de pe o suprafata pe alta, din cauza folosirii multiple a acestor accesorii. In mod normal, prosoapele de bucatarie trebuie inlocuite o data la doua zile. O alta varianta este sa folosesti servete de hartie.

In chiuveta ajung legume, zarzavaturi si resturi de mancare care, impreuna, constituie un mediu propice pentru microbi. Spala des chiuveta din bucatarie cu o solutie potrivita, in functie de materialul din care este fabricata.

2 Manerele mobilierului si intrerupatoarele

Gandeste-te de cate ori ai pus mana pe intrerupatoare si pe manerele mobilei, pentru a aprinde lumina sau pentru a deschide usa la un dulap din bucatarie sau din dormitor, pentru a deschide frigiderul sau pentru a intra intr-o camera. In timp, utilizarea repetata a acestor lucruri duce la acumularea de bacterii. Nu uita sa cureti clantele, manerele si intrerupatoarele cu un dezinfectant cand faci curatenie.

3 Cosul de rufe

Hainele sunt unele dintre cele mai bune absorbante pentru germeni. In special hainele de strada sunt purtatoare de bacterii. De aceea nu este bine sa-ti pui jeansii pe lenjeria patului sau sa imprastii hainele prin toata casa. Cosul in care tii rufele murdare trebuie curatat din cand in cand, pentru a elimina bacteriile acumulate de-a lungul timpului.

Foloseste un alt cos de rufe pentru cele curate, pe care le duci la uscat.

4 Frigiderul

Alimentele cumparate din magazine pot sa fi fost depozitate multa vreme pe rafturi murdare, pline cu microbi. Aduse acasa si puse in frigider, acestea contaminteaza mediul frigorific, iar unele bacterii supravietuiesc la temperaturi scazute. Poti transfera alimentele in sticle, pungi si casolete. Spala frigiderul o data la cateva saptamani.

5 Dulapul de incaltaminte

Curata regulat dulapul de incaltaminte pentru strada si nu aseza niciodata doi papuci suprapusi pentru a nu imprastia microbii. Foloseste o carpa de unica folosinta dupa ce ai curatat rafturile.

Sursa foto: healthline.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare