Boli

#destinatii periculoase #diareea calatorului #las vegas #mexic #afectiuni psihice #hontavirus

5 destinatii de vacanta periculoase pentru sanatate

Vacantele te ajuta sa te relaxezi, sa scapi de preocupari si sa te simti bine, insa sunt anumite destinatii care, desi par tentante, sunt riscante cand vine vorba de sanatatea si siguranta ta. Iata cateva dintre locurile nesanatoase pentru minte si corp, pe care ar trebui sa le eviti pe cat posibil.

1 Destinatie: Mexic

Riscuri: probleme digestive

Punctele fierbinti, precum Cancun, Playa del Carmen sau Puerto Vallarta, cunoscute pentru frumusetea lor culturala si peisajul natural de exceptie, fac din Mexic o destinatie de vacanta mult dorita.

Insa, Mexic este, de asemenea, cunoscut pentru aparitia in timpul vacantei a "diareei calatorului", care poate fi moderata sau severa. Pentru a preveni aceasta conditie medicala, specialistii recomanda sa bei doar apa imbuteliata, sa te asiguri ca folosesti doar gheata realizata din apa plata si sa eviti fructele si legumele care au fost spalate cu apa de la robinet.


2 Destinatie: Republica Dominicana

Riscuri: epidemii

Republica Dominicana este o destinatie turistica din Caraibe, care, desi incearca sa se dezvolte, este o zona care are in continuare unele probleme de sanatate. In Republica Dominicana au existat rapoarte in ceea ce priveste o epidemie de holera, cel mai probabil din cauza unei surse de apa nepotabile.

Centrele pentru Controlul si Prevenire a Bolilor din SUA recomanda sa iei aceleasi masuri de precautie, in ceea ce priveste sursele de hrana si de apa, pe care le-ai lua daca ai calatori in Mexic sau in alte regiuni in care salubritatea este suspecta.

3 Destinatie: Yosemite National Park

Riscuri: Hantavirus

Yosemite National Park din California este vazut ca una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta din lume. Din pacate, se pare ca exista unele probleme care ar putea dauna sanatatii.

Recent, au fost descoperite cazuri de hantavirus pulmonar, care au fost legate de contactul cu excrementele soarecilor. In acest sens, s-au luat masuri si a fost inchisa zona de camping, unde au inoptat persoanele infectate, insa este indicat sa eviti pe cat posibil aceasta zona, cel putin in perioada imediat urmatoare.

4 Destinatie: Las Vegas

Riscuri: petreceri in exces

Las Vegas este cunoscut drept "orasul pacatelor" pentru un motiv bine intemeiat: "profita" de viciile adultilor. Desi acest lucru poate parea destul de distractiv, Las Vegas poate fi nesanatos pentru minte, potrivit medicului Moshe Lewis din San Francisco.

S-a demonstrat faptul ca fericirea vine din valorile nonfinanciare, precum familia, prietenii, iubirea, bucuria si natura. In Las Vegas este promovat un miraj al castigului rapid, bautura multa, sex, insa este doar o iluzie de scurta durata, care, dupa ce trece, afecteaza psihicul uman, noteaza specialistii.


5 Destinatie: Irlanda

Riscuri: abuz de bautura

Irlanda este o insula cu o cultura bogata si un peisaj natural deosebit, insa obiceiurile locale ar putea sa iti afecteze sanatatea. In Irlanda, este perfect normal sa consumi o halba de bere la pranz, dar din acest motiv poti ajunge sa consumi mai multe alimente, spun nutritionistii.

Din cauza consumului de alcool, functiile creierului sunt reduse, astfel ca apare si pofta de a manca mai mult decat in mod normal.



Sursa foto: flightsinternationaluk.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului