Boli

#remedii naturale #candidoza #remedii #raceli #boli de vara #infectii micotice #pile arsa

5 boli de vara si remediile naturale potrivite pentru ele

Sezonul estival nu vine doar cu ore de relaxare pe sezlong si bucuria de a inata in valurile marii. In apa, aer si pe sol pandesc zeci de pericole care iti pot strica un concediu planificat cu grija. Invata cum sa previi si ce trebuie sa faci atunci cand te confrunti cu cele mai intalnite infectii si boli de vara.
Sezonul estival nu vine doar cu ore de relaxare pe sezlong si bucuria de a inota in valurile marii. In apa, aer si pe sol pandesc zeci de pericole care iti pot strica un concediu planificat cu grija. Invata cum sa previi si ce trebuie sa faci atunci cand te confrunti cu cele mai intalnite infectii si boli de vara.

1. Raceli

Schimbarile bruste de temperatua sau diferenta intre temperatura din aer si cea din apa marii te pot pune foarte repede la pat. Cel mai bun remediu in acest caz se va dovedi miraculoasa supa de pui servita fierbinte si completata cu ceaiuri de lamaie.

2. Pielea arsa

Expunerea la ore nepotrivite la soare iti poate afecta pielea. Foloseste lotiuni de protectie cu jumatate de ora inainte de a pasi pe plaja. Nu te expune direct la soare intre orele 11.00 si 15.00. Consuma cat mai multa apa si fructe, iar in caz de arsuri solare poti sa folosesti iaurtul natural pe post de calmant al zonelor dureroase.

3. Par degradat

Lasat liber in bataia razelor de soare, parul tau se poate deteriora rapid. Acelasi efect il pot avea asupra podoabei capilare si sarea din mare sau clorul din piscina. Cauta plaje cu dusuri si spala-ti parul cat mai des folosind un sampon cu balsam. Ceaiul verde, nucile, alunele si semintele au si ele un rol important in mentinerea unui aspect sanatos al unghiilor si al parului.

4. Infectii micotice

O incaltaminte necorespunzatoare pentru un concediu la malul marii te poate transforma intr-o victima a diverselor infectii. Odata scapate de sub control, acestea iti pot face viata un chin. Foloseste incaltaminte care lasa piciorul sa respire si consuma cat mai multe lactate.

5. Candidoza

O infectie vaginala iti poate da peste cap toate planurile de vacanta. Nu iti petrece toate ziua in costumul de baie. Odata ce ai parasit plaja, indreapta-te spre camera de hotel si schimba-te. Foloseste lenjerie de bumbac. Ea va absorbi transpiratia si secretiile mai bine decat o pereche de bikini din material sintetic. Evita produsele cosmetice cu zeci de chimicale. Pot agrava situatia. La primul semn de infectie prezinta-te de urgenta la medic.

Sursa foto: diabetesplan.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului