Boli

#sanatate #boli #afectiuni #boli femei #afectiuni femei

5 afectiuni care le afecteaza mai mult pe femei decat pe barbati

Diferentele dintre anatomia barbatilor si a femeilor reprezinta si diferite motive de ingrijorare in ceea ce priveste problemele de sanatate. Numeroase afectiuni sunt mult mai intalnite la femei decat la barbati. Insa, daca esti contienta de aceste probleme, le poti preveni din timp.

Iata mai jos bolile care le afecteaza cel mai des pe femei:

Osteoporoza. Dupa menopauza, femeile pierd masa osoasa mult mai rapid decat barbatii. Schimbarile hormonale si lipsa miscarii accelereaza acest proces. Pentru a preveni acest lucru, este indicat sa bei 4 - 5 pahare cu lapte in fiecare zi. De asemenea, mai poti consuma si legume cu frunze verzi, produse din soia, tofu, cereale si suc de portocale fortifiate cu calciu. In plus, este recomandat sa incepi sa faci mai multa miscare. Mergi mai mult pe jos, alearga si inscrie-te la o sala de fitness sau aerobic.

Depresie. Schimbarile hormonale prin care organismul unei femei trece constant predispun la depresie. In plus, creierul unei femei produce mai putina serotonina, un hormon al placerii. Dupa menopauza, productia de hormoni scade si mai mult. Pentru a preveni depresia, este indicat sa iti acorzi mai mult timp. Sa ai mai multa grija de tine si sa te implici mai mult in activitati care iti fac placere.

Boli cu transmitere sexuala. Hormonii sunt responsabili si pentru aparitia acestor afectiuni. Schimbarile hormonale duc la fluctuatii constante de greutate, ceea ce afecteaza sistemul imunitar. Astfel, organismul este mult mai sensibil la bolile cu transmitere sexuala.

Afectiuni cardiace. De obicei, o femeie are primul atac de cord la 10 ani dupa un barbat. Insa, aceste atacuri pot reaparea mult mai rapid in cazul femeilor. In plus, femeile se confrunta cu cele mai multe afectiuni cardiovasculare.

Schimbarile prin care organismul unei femei trece dupa menopauza sunt in mare parte responsabile pentru aceste afectiuni. Pentru a evita afectiunile cardiovasculare este foarte important sa ai grija de alimentatia ta si sa faci miscare. 30 de minute de miscare in fiecare zi vor tine la distanta bolile cardiace. De asemenea, este indicat sa eviti mancarurile grase, sarate sau dulci.

Insomnie. In medie, femeile dorm mai putin decat barbatii. Acest lucru este cauzat de presiunile la care sunt supuse atat in viata profesionala, cat si in cea persoanala. In zilele noastre, femeile trebuie sa aiba grija de casa, sa creasca copii, sa gateasca, sa spele, sa iti indeplineasca si rolul de sotii, dar si de femei de cariera. Toate aceste sarcini afecteaza dramatic sanatatea unei femei, care este mult mai predispusa la hipertensiune, afectiuni cardiace si depresie.

Pentru a te bucura de un somn odihnitor, este indicat ca inainte de culcare sa inchizi televizorul, laptopul si alte surse de lumina si distragere a atentiei. Incearca sa faci ceva relaxant, sa bei o cana cu ceai sau lapte cald si sa citesti o carte. De asemenea, este indicat sa rezolvi toate problemele de peste zi inainte de culcare. Pregateste-i pe cei mici pentru o noua zi la scoala, rezolva cu partenerul de viata toate problemele urgente si relaxeaza-te.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare