Boli

#remedii gratite #remedii gratite insomnie #remedii insomnie #trucuri tratare insomnie #tratare insomnie #insomnie

4 trucuri utile ca sa-i vii de hac insomniei. Gratis!

Ti s-a intamplat cu siguranta adeseori sa te rasucesti in pat de pe o parte pe alta si sa nu te ia somnul si pace! Exista insa cateva trucuri cu ajutorul carora vei reusi sa adormi rapid.

Statisticile arata ca intre 30 si 50 la suta din populatia pamantului sufera de insomnie, iar 10% de insomnie cronica. Asadar, nu trebuie sa te mire daca ti se intampla uneori sa nu adormi nici chiar pe la 2.00 noaptea. Cauzele sunt multiple, insa iata cum poti sa-i vii de hac insomniei fara sa iei medicamente sau sa faci tratamente costisitoare:

Ridica-te din pat

Nu te perpeli tot incercand sa iti gasesti somnul. Oricat de aiurea ti s-ar parea, expertii sustin ca cel mai bine este sa te ridici din pat atunci cand nu reusesti sa adormi. Fa cativa pasi pana in living sau pana in bucatarie. Prepara-ti un ceai relaxant sau incalzeste o cana cu lapte si savureaza bautura fara insa sa aprinzi televizorul sau toate luminile din casa. Vei incepe rapid sa simti nevoia sa te cuibaresti din nou in pat si vei vedea cat de repede vei adormi.

Intoarce ceasul cu fata la perete

Timpul e o binecuvantare si un blestem in acelasi timp. De aceea, un ceas care ticaie sau unul cu display electronic te-ar putea tenta sa il privesti si cu cat vei vedea ca trece timpul si tu nu adormi cu atat mai rau te vei enerva si nici ca te va lua somnul. Asa ca cel mai bine scoate ceasul din camera sau cel putin intoarce-l cu fata catre perete, sustin specialistii consultati de womenshealthmag.com.

Odata ce aceasta presiune a fost eliminata, e mult mai probabil sa reusesti sa te relaxezi si sa adormi in cateva minute.

Concentreaza-te si scapa de griji

Daca nu reusesti totusi sa nu te mai gandesti la sedinta stresanta de maine, aprinde lumina, ia o foaie de hartie si scrie-ti cele cateva idei pe care le ai in cap. In felul acesta vei sti ca ai rezolvat cel putin o parte din problema, asa ca iti poti aseza capul linistit pe perna si sunt mult mai multe sanse sa adormi.

Fa exercitii de respiratie

Inspira si numara secundele, apoi expira si mai usor. In felul acesta reusesti sa iti reduci singur ritmul cardiac si sa scazi presiunea sangelui, ceea ce te va ajuta sa te relaxezi. Gandeste-te in tot acest timp la ceva placut, la un apus de soare sau la un peisaj care te-a impresionat.

Sursa foto: hecticparents.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare