Boli

#sanatate #pericol sanatate #obiecte periculoase

4 obiecte din casa care iti pun sanatatea in pericol

Tenesii prea vechi si uzati, periutele de dinti mai vechi de trei luni sau filtrul de apa sunt doar cateva dintre obiectele pe care ar trebuie sa le scoti urgent din casa ta. Acestea sunt pline de microbi care, pe termen lung, pot provoca nenumarate probleme de sanatate.


Adidasii


In mod normal, o pereche de adidasi nu trebuie sa fie utilizata pe o perioada mai lunga de 6 luni. In interiorul acestora se formeaza tot felul de bacterii care nu doar ca iti pot provoca diferite tipuri de ciuperci si bataturi la nivelul picioarelor, dar care se pot amesteca in aerul pe care il respiri.  Este adevarat ca riscul nu mai este chiar atat de mare in conditiile in care obisnuiesti sa speli incaltarile, insa pentru a te proteja 100% de pericol, interiorul incaltarilor au nevoie de o dezinfectare periodica si de o aerisire de cateva ore, dupa fiecare purtare. Cel mai simplu insa este sa iti iei o pereche noua.


Senzorul de fum


Daca in casa ta exista un senzor de fum de mai bine de 10 ani, ar fi bine sa iei in calcul inlocuirea acestuia. Riscul este ca dupa aceasta perioada de 10 ani, aparatul sa nu mai detecteze fumul, iar in cazul unui incendiu, familia si locuinta sa aiba de suferit.

De asemenea, nu uita sa schimbi bateriile in fiecare an.


Periuta de dinti


Periuta de dinti trebuie schimbata la fiecare 3 luni. Aceasta este plina de bacterii care nu fac decat sa stimuleze aparitia altora noi, la nivel bucal. Unele persoane obisnuiesc sa toarne apa oparita peste periuta de dinti pentru a o dezinfecta, insa aceasta varianta nu este cea mai sigura. De preferat este sa achizitionezi doua sau trei periute de dinti si sa scrii pe ambalajul fiecareia, luna in care trebuie sa incepi sa o folosesti.


Filtrul pentru apa


Daca ai achiztionat un tub de apa cu filtru special, trebuie sa stii ca aceasta are o garantie de maxim 3 luni. De aceea, este indicat sa achizitionezi mai multe filtre si sa le inlocuiesti periodic. Altfel, risti ca apa pe care o consumi sa nu fie chiar atat de curata si filtrata pe cat ai crede.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare