Boli

#vedere #tulburari de vedere #oboseala #oboseala vizuala #ochi obositi #probleme oculare

4 motive pentru care ochii tai sunt obositi

Te-ai intrebat vreodata de ce sunt ochi tai atat de obositi la sfarsitul unei zile de lucru? Lumina nepotrivita sau orele foarte multe petrecute in fata calculatorului sunt doar cativa dintre factorii vinovati de acest disconfort. Descopera mai multe despre motivele pentru care ochii tau sunt atat de obositi seara.

1 Munca in fata calculatorului


Ochii tai contin 3 seturi de grupe musculare, iar cititul si statul in fata monitorului de calculator solicita toti acesti muschi. Asemenea corpului care se simte obosit la finalul unei ore de fitness, la fel si ochii tai intampina aceeasi senzatie la sfarsitul unei zile de munca.

Chiar daca vezi foarte bine este totusi recomandat sa porti o pereche de ochelari cu protectie pentru monitor. De asemenea, nu uita sa iei pauze de 10 minute la fiecare ora si sa iti masezi usor pleoapele. In plus, din cand in cand fixeaza cu privirea un obiect indepartat, astfel incat ochii sa se relaxeze.

2 Ai probleme de vedere

Dupa cativa ani de munca continua in fata calculatorului se produc o serie de schimbari la nivelul ochilor. Astfel, la finalul zilei sau chiar mai devreme vei avea senzatia de usturime, intepaturi si chiar "nisip in ochi".

Ce ai de facut? Un medic oftalmolog iti va spune exact unde este problema in urma unui control. Totul se va rezolva cu ajutorul unei perechi de ochelari.

3 Iluminarea proasta

Lumina slaba sau prea puternica poate fi un factor responsabil de faptul ca ai probleme la nivelul ochilor. De exemplu, daca iti fortezi ochii si citesti o carte la o lumina nepotrivita, acestia vor depune un efort foarte mare si va aparea astfel senzatia de oboseala. Incearca sa eviti sa iti folosesti intens ochii atunci cand iluminarea este nepotrivita sau incearca sa gasesti un corp de iluminat cu o intensitate buna.

4 Muncesti prea mult

Asa cum dupa 20 de flotari bratele tale sunt obosite, la fel reactioneaza si ochii tai dupa mai mult de 5 - 6 ore in fata unui monitor. Este adevarat ca programul de munca are 8 ore, insa ar fi totusi recomandat sa discuti cu superiorul si sa il rogi sa iti imparta taskurile astfel incat sa te ocupi si de alte lucruri care nu implica neaparat munca la computer.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare