Boli

#stres #sanatate #levenit #beneficii lenevit #diabetului zaharat

4 beneficii ale lenevitului

De multe ori auzi critici dure la adresa persoanelor lenese, insa este important sa stii ca lenevitul are beneficii puternice asupra sanatatii si poate imbunatati calitatea vietii. Iata cateva dintre efectele pozitive pe care lenevitul le are asupra organismului uman!

1 Lenevitul previne dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2

Trezitul de dimineata pentru a merge la munca poate creste riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Pentru a preveni aceasta conditie medicala este important ca macar in weekend sa petreci mai mult timp lenevind. Potrivit unui studiu recent, din cauza lipsei somnului pot aparea simptomele specifice diabetului de tip 2, cum ar fi schimbarea nivelului de zahar din sange, rezistenta la insulina, precum si modificari ale apetitului.

Pentru a-ti mentine starea de sanatate ai nevoie ca timpul destinat somnului sa fie respectat, insa de cele mai multe ori acest lucru nu este posibil din pricina solicitarilor prea mari de la locul de munca si a stilului de viata aglomerat. Lenevitul poate imbunatati functionarea organismului, fiind redus astfel riscul de a dezvolta diabetul de tip 2.

2 Lenevitul te face mai creativ

Daca esti o persoana careia ii place sa leneveasca, vei reusi sa fii mult mai creativa si vei gasi cea mai simpla metoda de a rezolva sarcinile care iti sunt date. Bill Gates, fondatorul Microsoft, a declarat la un moment dat ca alege intotdeauna persoanele lenese pentru a rezolva treburile dificile, intrucat vor gasi cel mai simplu mod de a o face.

3 Lenevitul te scapa de stres

In majoritatea studiilor despre lenevit se repeta in mod constant un avantaj, si anume lipsa stresului. Activitatea zilnica la birou, grija pentru copii, ingrijirea parintilor si rezolvarea tuturor treburilor casnice sunt cateva dintre cauzele aparitiei starii de anxietate, depresie si chiar caderi nervoase.

Stresul cotidian nu face altceva decat sa-ti inrautateasca starea de sanatate, intrucat poti dezvolta probleme cardiovasculare, metabolice, cancer ori alergii sau probleme hormonale. Prin eliminarea stresului din viata ta vei reusi sa iti imbunatatesti starea de sanatate. Oamenii de stiinta precizeaza ca lenevitul te poate ajuta sa scapi de stres si vei reusi sa iti pui ordine in viata si sa fii mai productiv.

Asadar, un studiu al cercetatorilor greci recomanda oamenilor sa isi acorde timp pentru odihna, in fiecare zi, in jurul pranzului. Chiar daca esti la serviciu, este recomandat sa iti organizezi timpul in asa fel, incat, sa ai timp si de odihna. Potrivit cercetatorilor, persoanele care isi respecta cu strictete siesta traiesc mai mult.

4 Lenevitul te mentine in forma

Un alt avantaj al lenevitului este ca te mentine in forma. Cercetatorii greci au precizat ca este indicat sa te odihnesti pret de cateva minute, decat sa mananci o gustare. Intrucat esti stresat si obosit ai tendinta de a manca mai mult si mai nesanatos, de aceea oamenii de stiinta recomanda odihna zilnica pentru a te mentine in forma.

Sursa foto: michelletessendorf.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare